Novosti Sport Događanja

Kurilovčanin Fran Vujnović brani boje U-19 Hrvatske u dvoboju sa Srbijom, Joe Šimunić pozvao i Vinka Skrbina i Davida Sima iz Gorice

08.03.2022. / Damir Žbulj

Izbornik mlade hrvatske U-19 reprezentacije, Josip Šimunić, objavio je popis igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu sa Srbijom u Staroj Pazovi.

Poziv su dobili i Kurilovčanin Fran Vujnović, mladi nogometaš Istre 1961 te igrači Gorice Vinko Skrbin i David Sim.

Vujnović je prošao sve dosadašnje mlade selekcije hrvatske reprezentacije, s nogometom je krenuo na Udarniku, prošao je nogometnu školu Lokomotive, a od prošle godine je član Istre 1961. Nastupa za njihovu juniorsku momčad, ali je i na pragu seniorske ekipe. Nedjeljni dvoboj s Hajdukom u kojem su Puljani osvojili bod odgledao je s klupe za rezerve.

Sim i Skrbin važne su karike juniora Gorice, koji su pri vrhu ljestvice Prve HNL, odmah iza vršnjaka Dinama, Hajduka i Lokomotive.

Na Šimunićevom popisu su još i Franko Kolić (Osijek), Ivan Cvijanović (Osijek), Marko Milošević (Lokomotiva), Ivan Krolo (Hajduk), Karlo Špeljak (Lokomotiva), Marko Soldo (Dinamo), Matija Frigan (Hrvatski dragovoljac), Martin Baturina (Dinamo), Jere Vrcić (Hajduk), Mislav Zadro (Dinamo), Noel Bodetić (Rijeka), Marino Kukoč (Hrvatski dragovoljac), Luka Bradarić (Hajduk), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Šaranić (Dinamo), Šimun Mikolčić (Osijek), Bartol Barišić (Dinamo), Gabriel Rukavina (Dinamo) te Niko Đolonga (Hajduk).

Utakmica u Staroj Pazovi igra se u srijedu, 9. ožujka, od 15 sati.

Prijateljski susret sa Srbijom poslužit će kao provjera uoči karlovačkih nastupa u elitnom kolu kvalifikacija za Europskom prvenstvo ove godine u Slovačkoj.

 

(Foto: NK Istra 1961)

Podijeli