Novosti Sport Događanja

Kurilovec u konačnici sedmi

10.06.2018. / Sportska redakcija

Nogometaši Kurilovca porazom od Jadrana zaključili su ovogodišnje prvenstvo 3. HNL- Zapada. U posljednjem 34. kolu bodove iz Kurilovca odnijeli su gosti iz Poreča koji su slavili s 4:1. Četvrti je to uzastopni poraz za momčad Kurilovca, koja je prvenstvo završila na sedmom mjestu s 49 osvojenih bodova.

U jučer odigranom susretu čak petorica juniora dobila su priliku za igrom (David Golubić, Leonardo Janječić, Ivan Pejak, Fran Klarić i Filip Šestan), što su gosti znali iskoristiti te osvajanjem tri boda osigurati i ostanak u trećeligaškom društvu. Dvostruki strijelac za Jadran bio je Enis Šoškić, a po jednom su vratara Stjepana Sučića matirali Gianluca Banko i Goran Tomić, dok je Nikola Brajko svojim zgoditkom uspio tek ublažiti poraz.

Katastrofalna završnica

Završnica prvenstva po Kurilovčane bila je katastrofalna, jer u posljednjih jedanaest susreta momčad je ostvarila tek jednu pobjedu (Rudar), osam poraza (Vrapče, Opatija, Špansko, Krk, Trnje, Zagorec, Pazinka, Jadran) te dva remija (Maksimir, Dubrava Tim kabel). Rezultatski su kola krenula nizbrdo nakon pobjede u 23. kolu protiv Vrbovca (4:0) i iznenadnog odlaska sportskog direktora Dark Janječića- Žice i predsjednika Daniela Gorenca, koji su klub ostavili na visokom trećem mjestu. Loš rezultatima „kumovale“ su potom i povrede, čime se trener Damir Biškup našao u slatkim brigama oko sastavljanja sastava.

Damir Biškup odlazi uzdiguta čela

Na kraju je uspio izvući maksimum i osvajanjem Kupa Nogometnoga saveza Zagrebačke županije staviti točku na „i“ svoga rada u Kurilovcu s kojim se rastaje na kraju sezonu. Preostaje mu još odraditi obaveze u Kupu Nogometnog saveza Velike Gorice, čije je finale na rasporedu u srijedu 13. lipnja u Kurilovcu. Prije toga će Kurilovčani sutra odraditi polufinalnu obavezu protiv HNK Gorice II koja je prvenstvo Jedinstvene županijske lige zaključila pobjedom protiv Rugvice (4:0).
Naslov prvaka u 3. HNL osvojio je Vinogradar, dok su viceprvaci nogometaši Opatije, no oba sastava i iduće će sezone igrati u trećeligaškom društvu.

3. HNL- ZAPAD, 34. KOLO
NK KURILOVEC – NK JADRAN 1:4 (1:3)
STRIJELCI: 0:1 Šoškić (20), 0:2 Tomić (33), 1:2 Brajko (37), 1:3 Banko (40), 1:4 Šoškić (82)
NK KURILOVEC: Sučić, Golubić, Šarić, Brajko, Ladović (od 75. Klarić), Kovačić, Hodak, Čunčić, Šoštarec, Čolić (od 63. Šestan), Janječić (od 23. Pejak). TRENER: Damir Biškup
NK JADRAN: Milocani (od 87. Martić), Ereiz, Banko (od 64. Vlizlo), Ilić, Radman, Tiaks, Tomić, Videkić, Šoškić, Kepčija, Leko. TRENER: Danijel Jumić

Podijeli