Novosti Sport Događanja

Luka Tomas pojačao Bikove na početku Lige za prvaka: Želja mi je da ljepšom i bržom igrom priviučemo publiku u dvoranu

17.03.2022. / Damir Žbulj

Uprava KK Gorica reagirala je na tržištu igrača prije početka Lige za prvaka te je redove Bikova pojačala s 22-godišnjim Lukom Tomasom, polivalentnim košarkašem koji može igrati na pozicijama beka šutera i niskog krila.

Luka je najmlađi član poznate košarkaške obitelji Tomas, a karijeru je započeo u križevačkom Radniku. Potom je jedno vrijeme igrao za juniore Cedevite da bi zatim potpisao za Zadar. Jedno vrijeme proveo je na posudbi u Zagrebu, a najveći dio seniorskog staža proveo je u Zaboku.

Ove sezone igrao je za Sonik Puntamiku, a sada će puniti suparničke koševe u dresu Gorice: "Moja želja je da igramo što ljepše i brže kako bi takva igra privukla publiku u dvoranu te da pokušamo izboriti što više pobjeda. Atmosfera u ekipi je odlična, sjajno su me prihvatili, dobro radimo i treniramo te smatram da zajedničkom igrom možemo daleko dogurati," najavio je mladi Tomas, koji je ove sezone u domaćem prvenstvu u prosjeku zabijao deset poena, uz tri skoka po utakmici.  

Svoj debi za novi klub imat će već u petak na gostovanju kod Cibone, na otvaranju Lige za prvaka.

Šest prvoplasiranih momčadi regularnog dijela sezone HT Premijer lige nastavljaju prvenstvo u Ligi za prvaka, a preostalih šest u Ligi za ostanak, uz prenošenje svih osvojenih bodova iz prvog dijela natjecanja.

Liga za prvaka odredit će pozicije za doigravanje od prvog do šestog mjesta. Prva i druga momčad Lige za ostanak izborit će playoff, posljednja ekipa će ispasti, dok će pretposljednja u dodatne kvalifikacije.

U Ligu za prvaka četiri momčadi ulaze potpuno izjednačene s istim omjerom pobjeda i poraza 17-5.

Zadar je prvi, Cibona, druga, Split treći, a Cedevita Junior četvrta. Taj poredak je posljedica činjenice da je u zatvorenom krugu ovih momčadi Zadar za nijansu bolji od ostalih. U deset kola Lige za prvaka puno se toga može promijeniti, a o tome tko će s bolje pozicije koja donosi prednost domaćeg terena krenuti u doigravanje odlučivat će sitnice.

Goričani su u dosadašnja 22 odigrana kola upisali 13 pobjeda i devet poraza. 

Podijeli