Novosti Sport Događanja

Lukavec sezonu u 3. NL Centar otvara susjedskim derbijem protiv Dinama iz Odranskog Obreža, na Udarnik stiže HAŠK

27.08.2022. / Damir Žbulj

Ljetna pauza je za neke klubove završila još proteklog vikenda, utakmicama Kupa NSZŽ, a sada je stigao trenutak da se nogometu vrate svi ostali naši turopoljski amaterski niželigaši!

Velika je 'rupa' između našeg prvoligaša Gorice i ostalih klubova, jer će Lukavec, Kurilovec i Dinamo iz Odranskog Obreža ove sezone igrati u novoformiranoj 3. NL Centar, što je sada četvrta razina hrvatskog nogometa.

I odmah u prvom kolu na rasporedu je veliki susjedski derbi Lukavca i Dinama, koji je sjajnim prošlosezonskim rezultatima zaslužio svoje mjesto u ovom društvu.

Prema nekim najavama, trener Slaven Batovanja će u novu sezonu krenuti s Anićem na vratima, u početnoj postavi mogli bi biti Sedlaček, Matić, Ostojić, Banić, Cimeša, Banić, Žuljević, Krpan, kapetan Marijan Grdenić, Kahlina i Valentinčić. Svoju priliku čekat će Bogadi, Mihalinčić, Marko Grdenić, Turkalj, Jurleta, Vidaković...

Utakmica je na rasporedu u subotu od 17 sati, a gosti iz Odranskog Obreža bit će itekako motivirani, a očekuje se i velik broj njihovih navijača.

Plavi lavovi su pripreme zaključili 3:3 remijem protiv Vrbovca, a 'odlična atmosfera, širok izbor igrača i minimalan broj ozljeda, pokazatelji su da će Dinamo i u ovom rangu natjecanja nastaviti s pričom koju su prošle sezone vrijedno i marljivo izgradili'. Strpljivo, no, s puno optimizma!

"Pokažimo i ove godine zajedništvo koje imamo i budimo vjetar u leđima jedni drugima, jer svi zajedno smo Obrež," motivacijska je poruka iz redova Dinama.

Uspješno su pripreme zaključili i nogometaši Kurilovca, pod vodstvom Senada Harambašića.

Kurilovčani će u 3. NL Centar krenuti također u subotu od 17 sati na svom Udarniku protiv zagrebačkog HAŠK-a.

U preostalim susretima prvog kola kod Mladosti u Petrinji gostuje Sava Strmec, Vrapče igra protiv Trešnjevke, Vrbovec dočekuje Gaj Mače, a Lučko igra protiv Ponikvi. Segesta je u Sisku domaćin Samoboru, Karlovac 1919 igra protiv Maksimira, a Bistra protiv Ravnica.

U drugom kolu na rasporedu je još jedan naš turopoljski derbi, kad Lukavec igra doma protiv Kurilovca.


3. NL CENTAR, 1. kolo, 27. kolovoza, 17 sati
NK Lukavec - NK Dinamo Odranski Obrež
NK Kurilovec - NK HAŠK 1903
GSNK Mladost Petrinja - NK Sava Strmec (28. kolovoza, 17 sati)
NK Vrapče - NK Trešnjevka
NK Vrbovec - NK Gaj Mače
NK Lučko - NK Ponikve
HNK Segesta - NK Samobor
NK Karlovac 1919 - NK Maksimir
NK Bistra - NK Ravnice (28. kolovoza, 17 sati)

 

Podijeli