Novosti Sport Događanja

Lukrecija Čurek 'brinula' o rukometašicama na pijesku u Španjolskoj: Baš sam uživala!

15.06.2021. / Damir Žbulj

Naša sugrađanka Lukrecija Čurek nije samo uspješna rukometašica, vratarka, trenerica i dopredsjednica ŽRK Gorica nego je i vrhunska fizioterapeutkinja, koja se brinula o zdravlju igrača HNK Gorica, ali i hrvatskih nogometnih reprezentativki, od najmlađih dobnih kategorija pa sve do seniorske ekipe...

Velika ljubav joj je i rukomet na pijesku, bila je i prvakinja Hrvatske, a ovog lipnja je sa 'svojom' BHC Dubravom 22000 Milja bila je na EBT Finals završnici Lige prvaka u španjolskom Torroxu, gradiću nedaleko od Malage.

Lukrecija je ovaj put bila dio stručnog stožera, kao službeni 'fizio', a za VG Danas nam je otkrila dojmove s putovanja, samog natjecanja, ali i oko njega...

U ova turbulentna i još uvijek pandemijska vremena nije bilo jednostavno niti doći do Španjolske.

"Putovanje je samo po sebi bilo izazov! EHF je od nas zahtijevao PCR testove, neovisno o tome što su neke cure preboljele koronu ili se cijepile..."

"U Torrox smo taman stigle prije 'team meetinga' na kojem smo saznale sve potrebne informacije u vezi samog turnira i higijenskih protokola koji nas očekuju."

"Što se tiče same korone, EHF je natjecanje uvjetovao nošenjem FFP2 maski svugdje, osim na samom terenu i pri jelu, te testiranje brzim antigenskim testom svako jutro. Najgore mi je palo testiranje, jer nije ugodno gurati svako jutro taj štapić u nos curama, kad i sama znam koliko je meni samoj to bolno," iskreno nam je poručila Lukrecija.

"Osim samog testiranja, nošenje maski non-stop je jednako mučenju, pogotovo na tribinama na otvorenom na +40 stupnjeva," istaknula je i dodala:

"U Španjolskoj je i propisano da se maske nose na otvorenom prostoru, što je nama bio novitet, jer u Hrvatskoj nije tako."


Djevojke iz Dubrave natjecanje su završile na osmom mjestu u Europi, što možda nije rezultat kojem su se nadala, ali je potvrda kontinuiteta i praktički je tek jedan pogodak dijelio naše rukometašice na pijesku od borbe za medalje.

U skupini su pobijedile europske prvakinje, a ispale su od finalistica, što je za jednu od najmlađih ekipa svakako veliki uspjeh na ovoj završnici najboljih klubova Europe.

Svoj doprinos dala je i Lukrecija, koja se brinula da igračice budu u pravom izdanju na pješčanom terenu.

"Moja prvenstvena funkcija na ovom turniru bila je kao fizioterapeut ekipe i moram reći da sam uživala u tome. Cure su fenomenalne, nisu zahtjevne i najviše od svega su poslušne. Sve što se dogodilo uspjeli smo sanirati i 'prikrpati' kako bi sve mogle odigrati utakmicu na pravoj razini. Uglavnom su to bile neke kontuzije i problemi s leđima i zglobovima zbog promjene podloge, jer su neke djevojke do samo par dana prije ovog turnira još igrale svoje ligaške utakmice u dvorani..."

"Što se tiče samog plasmana, završile smo na osmom mjestu i mislim da je to odlično. Očekivalo se od nas i više od toga, a bome smo to i zaslužile, ali jednostavno nije išlo. Pobijedile smo same sebe u nekim utakmica i to nas je koštalo borbe za tu medalju. No, što je tu je, to je sve ide u rok službe a i ovo je sport i potrebna je i mala doza sreće nekad..."

S obzirom na aktualne okolnosti, nije bilo puno prostora za uživanje u slobodnom vremenu.

"Vrijeme nam je bilo svakakvo, malo kiše, malo vjetra pa puno sunca i tako u krug pet dana," kroz smijeh je pričala Lukrecija pa dodaje: "Razgledavati nismo stigli baš nešto, osim zadnjeg dana, kad smo obišli par znamenitosti u Malagi te izložbu Picassa.."

"Atmosfera je bila vidno uštogljenija nego prije korone, nismo se uopće skoro družili između ekipa, nego samo međusobno."

Goricu su u španjolskom Torroxu predstavljali i Lucian Bura i Filip Goričanec, koji su u dresu BHC Zagreba osvojili titulu klupskih viceprvaka Europe.

Ovo je zagrebačkim pjeskašima čak 12. medalja na EBT Finals završnici, imaju sedam zlata, tri srebra i dvije bronce.

"Naši dečki iz BHC Zagreba osvojili su srebro, a za njih su igrali i Lucijan Bura i Filip Goričanec, tako da smo imali troje Goričana na ovo elitnom natjecanju..."

"Ne mogu baš svaki put biti zlatni," dodala je kroz šalu za kraj razgovora svestrana Lukrecija.

Veliko hvala našoj Lukrecija Čurek na pažnji, smirenosti i stručnosti. ❤️

Posted by Beach Handball Club "Dubrava" on Tuesday, June 8, 2021

Podijeli