Novosti Sport Događanja

Maks Juraj Ćelić: Cilj mi se bio što prije uklopiti, nadam se da sam uspio

23.07.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice otvorili su novu prvoligašku sezonu domaćim remijem s Interom (1:1), a utakmicu će posebno pamtiti i stoper Maks Juraj Ćelić, koji je odmah na otvaranju sezone upisao i službeni debi za velikogorički klub, a bio mu je to i debitantski nastup u HT Prvoj ligi.

-->> [VIDEO] Gorica ispustila prednost, remijem 'zadovoljni' i Jakirović i Toplak

Ćelić je stasiti 191 centimetara visoki 23-godišnji stoper, koji je u mlađim kategorijama između ostalog bio i u Dinamu i Zagrebu, a okušao se i juniorskoj ekipi njemačkog Duisburga. Stigao je iz Varaždina, gdje je proveo posljednje dvije i pol godine.

Ima velik potencijal i za obranu Gorice mogao bi biti solidno pojačanje.

"Drago mi je da sam debitirao za Goricu upravo pred domaćom publikom. Jedino mi je žao što nismo pobijedili, a imali smo priliku uzeti puni plijen," rekao nam je u razgovoru nakon utakmice s Interom pa dodao:

"Nažalost, nismo osvojili sva tri boda. Imali smo u drugom poluvremenu nekoliko jako dobrih prilika, šteta što to nismo iskoristili i što nismo s tri boda ušli u sezonu..."

"Optimističan sam što se tiče naše igre. Pokazali smo se u dobrom izdanju, dominirali smo većinu utakmice, uz jednu 'crnu rupu' od desetak minuta, što je Inter i iskoristio. Nažalost, na kraju smo uzeli samo bod."

Maks vjeruje kako se dobro uklopio u momčad Gorice.

"Sviđa mi se Gorica, a klub je odlično posložen, od igrača i ekipe do logistike i Uprave. Drago mi je da sam stigao ovdje. Vidi se i trenerski rukopis, identitet. Gorica ima svoj specifičan sustav igre..."

"Zadovoljan sam, cilj mi se bio što prije uklopiti u momčad i nadam se da sam u tome uspio."

Idući prvoligaški izazov Goričani imaju u nedjelju od 18 sati na Gradskom stadionu protiv Osijeka.

"Već za nekoliko dana igramo novu domaću utakmicu. U goste nam dolazi snažni Osijek. Dobro su otvorili sezonu, pobijedili su Slaven Belupo 2:0. Pojačali su se i bit će to jako zanimljiva utakmica. Pozivam gledatelja da dođu u što većem broju, trebat će nam podrška s tribina da izvučemo zadnji atom snage za pozitivan rezultat u toj neizvjesnoj utakmici."

U utorak će Gorica na svom travnjaku odigrati prijateljski pripremni dvoboj sa skopskim Vardarom. Dvoboj je zakazan za 17.30 sati, a ulaz je slobodan.

Podijeli