Novosti Sport Događanja

Mihael Pal prvi u drugom kolu Block kids lige!

18.04.2023. / Redakcija

Mihael Pal je u subotu, 15. travnja, osvojio prvo mjesto u drugom kolu Block Kids lige 2023. koja se održala u novootvorenoj dvorani Boulder Zona u Zagrebu. Drugo mjesto je osvojio Luka Tekstor, a treće mjesto pripalo je Jaš Dobovšeku, oboje su natjecatelji iz Slovenije.  Treće i ujedno zadnje kolo će se održati 13. svibnja u dvorani SPK „Vertikal“ u Varaždinu na kojem će se podijeliti i medalje.

Na ovom natjecanju mogu se natjecati djeca do 16.godina, svatko u svojoj kategoriji. Bilo je 90-ak natjecatelja koji su došli u Zagreb iz Samobora, Stubice, Zagreba, Varaždina, Luubljana i raznih drugih mjesta.

Natjecanje se ponovno vratilo mladim penjačima nakon stanke od dvije godine zbog pandemijeBlock Kids liga je Boulder Liga od Kontineta sjeverne Hrvatske i obuhvaća natjecatelje raznih penjačkih iskustva. Mihael se natjecao u kategoriji kadeti i od osam staza s lakoćom ih je popeo sedam iz prvog pokušaja.

Zadnju stazu smjer broj 2 je popeo iz drugog pokušaja, isto kao i u Lepoglavi. Naglašavamo da su se na istim stazama takmičili i Kadeti i mlađi Juniori, i jedini je Mihael popeo taj smjer br 2.

- Bilo mi je odlično, zadnju stazu sam popeo radi sebe, da dokažem da sam dobar. Na toj stazi koju sam popeo iz drugog pokušaja bila je potrebna snaga, skakanje u zrak i ravnoteža. Uskoro je završno, treće kolo i nadam se da ću dobit pehar, ili barem medalju – kaže Mihael.

Budući da je od 2 kola koja su se do sada održala, pobijedio u oba, nadamo se da će taj niz nastaviti i u Varaždinu.

Galerija slika

Mihael Pal prvi u drugom kolu Block kids lige! Mihael Pal prvi u drugom kolu Block kids lige! Mihael Pal prvi u drugom kolu Block kids lige! Mihael Pal prvi u drugom kolu Block kids lige!

Podijeli