Novosti Sport Događanja

Mirjana Lučić zlatna i brončana u Podgorici, medalju u hrvatskom dresu osvojio i Marko Vračan: Samo tako dalje!

05.06.2022. / Damir Žbulj

Podgorica je bila domaćin jakog međunarodnog turnira ITTF Montenegro Para Open 2022, uz zapažene rezultate naših Velikogoričana.

Čelnica velikogoričkog Uspona Mirjana Lučić je u pojedinačnoj konkurenciji (7-9) zaslužila brončanu medalju, dok je u paru s Pavlom Jozićem (XD17-20) osvojila zlato!



Nakon pobjede protiv Španjolke Gonzalez (3:0) i Norvežanke Korneliussen (3:0) te poraza protiv Njemice Wolf (1:3) prošla je skupinu kao drugoplasirana pa je u polufinalu išla na još jednu Norvežanku Aidu Dahlen, koja je trenutno druga igračica svijeta u kategoriji 8 te osvajačica brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.



Mirjana nije uspjela iznenaditi favoriziranu suparnicu u pojedinačnoj konkurenciji, ali je zato u paru s Jozićem iz samoborske Synergije otišla do kraja.

U grupi su Pavao i Mirjana upisali sve tri pobjede, čak i nad kombinacijom Dahlen/Jacobsen, a nisu posustali niti u završnici.

"Veseli nas vidjeti da dvojac iz Zagrebačke županije zajedno u timu ostvaruju tako dobre rezultate na turnirima! Samo tako i dalje," javili su iz Uspona.

Velikogoričanin Marko Vračan, inače također član samoborskog kluba Synergia, je u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji 8, stigao do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio Norvežanin Jacobsen.



Vračan je u Crnoj Gori u hrvatskom dresu nastupio i u paru (MD18) sa svojim klupskim kolegom Pavlom Jozićem, a zaustavljeni su u polufinalu.

U svojoj skupini su upisali dvije pobjede i poraz, u četvrtfinalu su s 3:0 dobili izraelsku kombinaciju Levi/Gordon, a u poluzavršnici su ih zaustavili budući pobjednici, Austrijanci Gardos i Scheiber.

Čestitamo svim hrvatski stolnotenisačicama i stolnotenisačima s invaliditetom, koji su na još jednom na najbolji mogući način predstavljali Lijepu našu...

U Podgorici su za Hrvatsku, uz Lučić, Jozića i Vračana, igrali i Nino Baša, Tomislav Špalj, Vjekoslav Gregorović, Borna Zohil, Anđela Mužinić.

Galerija slika

Mirjana Lučić zlatna i brončana u Podgorici, medalju u hrvatskom dresu osvojio i Marko Vračan: Samo tako dalje! Mirjana Lučić zlatna i brončana u Podgorici, medalju u hrvatskom dresu osvojio i Marko Vračan: Samo tako dalje! Mirjana Lučić zlatna i brončana u Podgorici, medalju u hrvatskom dresu osvojio i Marko Vračan: Samo tako dalje!

Podijeli