Novosti Sport Događanja

Mitrović u sudačkoj nadoknadi odveo Goricu u osminu finala Kupa

18.10.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice 'na jedvite su jade' uspjeli svladati drugoligaša Dubravu Tim kabel te se tako plasirati u osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Nakon šokantnog poraza u subotu od Hajduka, kao i serije katastrofalnih rezultat u prvenstvu, trebala je turopoljskom prvoligašu uvjerljiva partija za podizanje samopouzdanja, ali umjesto toga stiglo je novo mučenje s protivnikom koji bi ipak kvalitetom trebao biti u inferiornom položaju.

Ili je ovo zaista aktualna realnost velikogoričkog kluba.

Trener Angelovski nije kalkulirao u Kustošiji, gdje Dubrava igra svoje utakmice, a sve kako bi ova utakmica prošla bez suvišne nervoze i neizvjesnosti..

Ali, to se nije dogodilo.

 

Iako je na vratima bio prvi golman Ivan Banić, a u obrani su bili i Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić i Vojtko, domaćin je poveo već u prvoj minuti preko mladog kineskog ofenzivca Jia Boyana.

Uspio je Nikola Vujnović na isteku prvih pola sata izjednačiti, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Steenvoorden poentira za preokret i mirniji ulazak u nastavak dvoboja.

Međutim, nije moglo proći bez drame...

Uspjela je Dubrava 15-ak minuta prije kraja doći do izjednačenja golom Petra Petriška.

Činilo se kako će dvoboj u produžetke, ali se u završnici ukazao Josip Mitrović, koji u drugoj minuti dodanog vremena odvodi Goricu u osminu finala.

U protekle dvije sezone Gorica je igrala polufinale Kup natjecanja, no, trebat će se puno toga promijeniti da se nešto tako ponovi.

Za početak, trebalo bi zaredati s pozitivnim rezultatima u prvenstvu i pobjeći s dna ljestvice.

Gostovanje kod pretposljednje Lokomotive na rasporedu je u subotu i pobjeda je imperativ!

Podijeli