Novosti Sport Događanja

Mraclin 'četvorkom' najavio derbi kod Gradića, Jelačić u pobjedničkom raspoloženju očekuje novi dvoboj u Vukovini

11.04.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Mraclina bili su uvjerljivi u dvoboju 20. kola 4. NL Središte Skupina B, što je za njih sjajna uvertira za nedjeljno gostovanje kod Gradića u lokalnom derbiju.

U prvom poluvremenu su mreže mirovale, ali onda su u nastavku David Marjanović, Ivan Kaurin, Igor Hajduk i Filip Dianežević napunili mrežu Topuskog za konačnih 4:0.

U prvih 11 trenera Škrinjarića bili su Karlo Matejčić, David Marjanović, Dominik SMolković, Ivan Kaurin, Filip Dianežević, Ivan Kos, Ivan Rajič, kapetan Hajduk, Matej Godinić, Toni Borovac i Petar Grižić, koji je već u osmoj minuti morao prepustiti mjesto Domagoju Matiću. S klupe su u drugom dijelu ušli još i Antonio Perić i Juraj Cvetnić.

S druge strane, Gradići nedjeljni derbi dočekuju nakon najslabije ovogodišnje partije i identičnog 4:0 poraza kod Jaske Vinogradar u Jastrebarskom.

Ekipa Zorana Tomčića nije bila na pravoj razini, u zaostatku se našla već u devetoj minuti, kad je poentirao Luka Rupčić. Matija Krnjus je iz penala u 31. minuti povećao prednost, dok je u finišu prvog dijela vratar Maricevic zaradio i drugu javnu opomenu, a Gradići su i ostali s desetoricom, ali i odmah primili novi gol. Sudac Svjantko svira novi kazneni udarac, pričuvni vratar Božurić prvo brani udarac s bijele točke, ali na odbijenoj lopti najbrži je Borna Kordić. Upravo je Kordić u sudačkoj nadoknadi dvoboja postavio konačni rezultat.

Nedjeljni derbi Gradića i Mraclina na rasporedu je od 16.30 sati.

U subotu će od 16.30 sati ponovno pred svojim navijačima igrati Ban Jelačić, koji je u prošlom kolu u Vukovini s 2:0 nadigrao Vrbovec. Filip Harambašić zabio je u devetoj minuti za domaću prednost, dok je Miron Memić u 77. minuti potvrdio slavlje Jelačića.

U početnoj postavi bili su David Petar Buđak, Marko Rovišan, Bruno Simichen, Mateo Maslač, Luka Artuković, Josip Hrženjak, kapetan Mateo Nikić, Filip Harambašić, Fran Milatović, Juraj Ivanković i Patrik Nezirović, dok je trener Jančetić u nastavku s klupe uveo i Vuksanovića, strijelca Memića, Leona Klasnića, Andriju Brešića te Bruna Augustića.

Jelačić je odmaknuo od opasne zone te s 22 osvojena boda, koliko ima i Stupnik, drži 11. poziciju, a u subotu dočekuje Libertas iz Novske, koji na ljestvici ima tek bod više. Gradići su ostali na 16 osvojenih bodova, dok je Mraclin na petom mjestu s 35 bodova, dva više od Jaske Vinogradar.

Podijeli