Novosti Sport Događanja

Na prvi dan proljeća počinje Škola trčanja Maraton kluba Velika Gorica: Nema ispita i ocjena, u ovoj školi ćete se zabaviti

20.03.2024. / Damir Žbulj

Stiglo nam je proljeće, a upravo u srijedu, 20. ožujka, od 19 sati, prigodno započinje 'Škola trčanja' Maraton kluba Velika Gorica.

"U našoj školi nema ispita, nema ocjena, nema 'dosadne' lektire, nema 'mrzovoljnih' učitelja ni strogog ravnatelja, nema neopravdanih sati ni kontrole dolazaka! To ste sve prošli kao klinci i tinejdžeri, a sad kad ste odrasli, osmislili smo za vas školu u kojoj ćete se zabaviti i družiti s ekipom istomišljenika, možda se i malo pomučiti, s ciljem da postanete dobri trkači rekreativci, a možda i pravi trkači koji će u skoroj budućnosti osvajati medalje i pehare," poručili su iz kluba, koji u svojim redovima ima puno sjajnih trkačica i trkača.

U Školi trčanja ćete kroz zajedničke treninge naučiti kako se ispravno pripremiti i zagrijati, kako se ne preforsirati i trčati bez ozljeda, dobit ćete savjete i pomoć s ciljem napretka i ubrzavanja, a sve to u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi.

"Naš program 'Život u pokretu' osmišljen je za rekreativce koji u opuštenoj atmosferi pod okom profesionalnih trenera mogu napraviti svoje prve korake u rekreativnom trčanju i potom napredovati do razine koju si zacrtaju, uključujući utrkivanje na dužim i kraćim dionicama. Organizirana Škola trčanja osmišljena je prvenstveno za odrasle, paralelno s Atletskom školom koja okuplja našu mladež. Treninzi se održavaju na tartan stazi i poligonu s umjetnom travom u sklopu stadiona u Velikoj Gorici te na raznim stazama po gradu i okolici, uključujući stazu na kojoj se održava i naša poznata Turopoljska liga trčanja. Treninzi se održavaju nekoliko puta tjedno, u kasnopopodnevnim i večernjim terminima, prilagođavajući se potrebama polaznika. Mjesečna članarina za program Život u pokretu iznosi 30 eura za jednu osobu, a članovi Maraton kluba Velika Gorica mjesečno plaćaju 20 eura. Za više članova iz iste obitelji ili životne zajednice dogovaraju se posebni popusti," pojasnili su iz MK Velika Gorica.

Prijaviti se možete na licu mjesta, kod klupskih prostorija na zapadnoj strani stadiona ili na mkvg@mkvg.hr adresu elektroničke pošte. Potrebno je ponijeti sportsku obuću i odjeću – trenirka i tenisice, ljeti kratke hlačice. Nije nužno potrebno nositi drugu obuću, ali s obzirom da se vježba na umjetnoj travi i tartanu, potrebno je imati čistu obuću. Svlačionice se nalaze kod sjevernog dijela zapadne tribine i opremljene su WC-om i tuševima.

Uskoro u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica kreće i novo izdanje popularne Turopoljske liga trčanja, gdje će svi zainteresirani imati priliku pokazati svoje trkačke sposobnosti, a prvo kolo zakazano je za 2. travnja.

No, za aktualne članice i članove MK Velika Gorica nova sezona je već davno počela. Nakon tri održane Hrvatske atletske cestovne lige, Slavonske trke, Splitskog maratona i Holjevke, u ukupnom poretku 'Maratonci' se nalaze na sjajnom drugom mjestu, u konkurenciji 39 hrvatskih klubova... 

"Iako na prve dvije utrke HACL nismo nastupali u punom broju, odnosno samo s troje trkača na Slavonskoj trci i s dvoje predstavnika na Splitskom maratonu, masovni nastup na 10-kilometarskoj utrci Holjevki donio nam je pregršt bodova. Gledajući samo Holjevku, osvojili smo drugo mjesto među svim klubovima koji su imali predstavnike na toj poznatoj zagrebačkoj utrci, a nastupila su 22 kluba. Gledajući po kategorijama, ženska ekipa osvojila je drugo mjesto, a muška ekipa treće mjesto. Hrvatski atletski savez je nakon Holjevke zbrojio bodove sa sve tri utrke i obradovao nas rezultatima kakve nismo očekivali, ali definitivno smo ih zaslužili," javio nam je Marijan Malčević.

Daleko na prvom mjestu s 1217,90 bodova je AK Fit Zaprešić, MKVG je na drugom mjestu sa 771,36 bodova.a na trećem mjestu sa 768,94 bodova je AK Martin Dugo Selo. U TOP 10 među klubovima su još MK Festina Lente (Zadar), UMK Mazator (Slavonski Brod), AK Maksimir, MK Hrvatski Sokol (Osijek), AK Zabok, AK Maraton (Vukovar) i AK Sljeme.

"U pojedinačnom poretku imamo dva trkača i jednu trkačicu u TOP 5, i to one koji su nastupili na dvije od tri utrke. Vedran Planinšek je na četvrtom mjestu, a Josip Martinović na petom mjestu muške konkurencije lige, među 125 trkača koji su sakupljali bodove u prva tri kola. Lanjska pobjednica lige, naša IronWoman Vedrana Janjić, s dvije istrčane utrke je na četvrtom mjestu lige među 45 žena koje su zasad ušle u plasman lige," dodao je Malčević, koji je također osvajao bodove za svoj klub, baš kao još i Martin Marčec, Darko Radić, Hrvoje Mikulić, Marijan Malčević, Petar Petrić, Luka Čučuković, Darko Kovač, Jasna Mikulić, Marina Mihić, Kristina Stepinac Terzić, Jasminka Zvonar, Edita Grgić i Alena Sokić.

Sljedeća ligaška utrka je 20. Osječki Ferivi polumaraton, koji se trči 13. travnja, a ta se utrka također se boduje za Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Podijeli