Novosti Sport Događanja

Nagrada za 90. rođendan: Ban Jelačić zaslužio mjesto među četvrtoligašima pa pobjednički krenuo u novu sezonu slavljem u Kupu NSZŽ

21.08.2022. / Damir Žbulj

NK Ban Jelačić iz Vukovine ove godine slavi svoj 90. rođendan, a kao nagrada za višesezonski trud, rad i zalaganje igrača, trenera i Uprave stigla je i zasluženo priznanje!

Jelačić će iduće sezone igrati u društvu četvrtoligaša!

Nakon što je Sava Strmec kroz kvalifikacije izborila svoje mjesto u 3. NL Centar, klub iz Vukovine je zahvaljujući prošlosezonskom rezultatu popunio mjesto u višem rangu. 

Priključit će se Jelačić tako  Mraclinu i Gradićima i jedva čekamo početak nove prvenstvene sezone i nove turopoljske derbije u zanimljivom natjecanju 4. NL Središte Skupine B!

Nedavno je mjesto predsjednika kluba preuzeo Ervin Kolarec, a Jelačić je nastavio nizati uspjehe na svim razinama, od najmlađih kategorija pa sve do seniora pod vodstvom Stefana Rajića, koji su pobjednički otvorili novu sezonu, slavljem u prvom kolu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije!

Regularni dio završio je bez pobjednika, rezultatom 1:1, a Jelačić je do izjednačenja stigao u trećoj minuti sudačke nadoknade, kad je mrežu gostiju pogodio Filip Harambašić, ovog puta 'džoker s klupe' trenera Rajića.

U raspucavanju su precizni bili i Harambašić i Saša Sabljak, Juraj Ivanković, Josip Matić te Bruno Augustić. Tragičar Naftaša bio je Mijo Ravlić, koji nije uspio svladati Ivana Markovića.

Rajić u ovom dvoboju nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca pa su tako u početnoj postavi, uz vratara Markovića bili Marko Rovišan, Ivan Landeka, Saša Sabljak, Petar Krasnić, Mateo Maslač, Jakov Karaula, Miron Memić, kapetan Jurica Čumpek, Juraj Ivanković i Dominik Smolković.

Harambašić je ušao početkom nastavka, Josip Matić i Bruno Augustić dobili su priliku posljednjih pola sata, dok je Filip Zagorec ušao u 78. minuti. Na klupi su a otvaranju sezone ostali Antonio Nikić, Dorian Zebec i Patrik Jurić.

U subotu je još Mraclin s 3:1 eliminirao Rugvica Savu, a golove su postigli Mišo Đebro, Petar Milatović i Vjekoslav Lučić.

Zelina je s 4:2 porazila Slogu iz Križa, dok će u nedjelju još Polet u Buševcu igrati protiv Sutle Laduč, Gradići gostuju kod Mladosti iz Klinča Sela, Gaj dočekuje Croatiju iz Hrastja, Strmec igra protiv Jaske Vinogradar, a Vatrogasac u Zdencima Brdovečkim protiv GNK Tigar Sveta Nedelja.

Ban Jelačić može biti izuzetno zadovoljan kako je otvorio novu sezonu, trener Stefan Rajić odlično obavlja svoj posao, klub je prošlu sezonu završio na drugom mjestu Jedinstvene županijske nogometne lige, ove godine kreće u četvrtoligašku avanturu, a Uprava i predsjednik Kolarec to sve dobro prate svojim radom.

U Školi nogometa ban Jelačić trenira 130 malih nogometaša u šest dobnih kategorija , a u suradnji s HNK Gorica pokrenuta je i selekcija djevojčica.

Jelačić je po broju djece odmah iza Gorice i Kurilovca i nastavit će svoj fokus djelovanja imati na razvoju mladih nogometnih nada, dok će žitelji Vukovine i prijatelji kluba i u novoj sezoni sigurno radovati brojnim pobjedama i uspjesima seniorske ekipe!

Prvo kolo 4. NL Središte Skupina B na rasporedu je idućeg vikenda, a Jelačić gostuje u Kerestincu kod TOP-a, dok pred svojim navijačima igra 3. rujna, kad je na rasporedu veliki turopoljski derbi s Mraclinom!

 

Galerija slika

Nagrada za 90. rođendan: Ban Jelačić zaslužio mjesto među četvrtoligašima pa pobjednički krenuo u novu sezonu slavljem u Kupu NSZŽ Nagrada za 90. rođendan: Ban Jelačić zaslužio mjesto među četvrtoligašima pa pobjednički krenuo u novu sezonu slavljem u Kupu NSZŽ

Podijeli