Novosti Sport Događanja

Nema golova, nema bodova

12.02.2023. / Damir Žbulj

Ništa se puno toga nije promijenilo niti na gostovanju Gorice kod Rijeke. Niti u petoj utakmici u nastavku ove prvoligaške sezone Sopićeva momčad nije zabila gol, a upisan je i novi neuspjeh, čak 14. poraz u 21 nastupu.

Ostala je Gorica na samo devet bodova i nije iskorišten poraz Šibenika da bi se smanjilo tih sedam bodova minusa do spasonosnog pretposljednjeg mjesta.

Dvoboj na Rujevici je bio zanimljiv, bilo je svega, dobrih prilika na obje strane terena, nekoliko nevjerojatnih promašaja, dobrih intervencija vratara, ali ponovno je 'deblji kraj' izvukla Gorica i na semaforu je na kraju pisalo 2:0. Sergej Jakirović još se jednom potvrdio kao sjajan strateg i s nostalgijom se možemo prisjećati vremena dok je bio trener u Gorici, na početku ove prvoligaške avanture.

Poslije slabijeg prvog poluvremena, utakmica se rasplamsala u nastavku, no, početak drugog dijela donio je radost domaćim navijačima.

Mrzljak je u 50. minuti neoprezno skrivio kazneni udarac, zabio se u Frigana i sudac Kolarić je pokazao na bijelu točku. Siguran je realizator bio Antonio Marin.

Mogla je Rijeka u narednim minutama povećati prednost, najbliže je pogotku bio Ampem...

I tek onda se Gorica probudila i počela ofenzivnije i okomitije igrati prema domaćim vratima.

Nažalost, niti Matavž niti Vujnović nisu uspjeli zabiti iz sjajnih situacija, briljirao je vratar Labrović a najveću priliku možda je propustio Bralić, koji je 15-ak minuta prije kraja dvoboja na petercu imao zicer, glavom poslije kornera, no, lopta je otišla malo pored gola.

Treba biti realan i naglasiti kako je Rijeka mogla puno ranije odlučiti utakmicu, prazna vrata i 'mrtvace' su promašili  i Vukčević i Deni Jurić, a puno posla je imao i Radošević, koji je od prve minute dobio priliku umjesto Banića.

Jednostavno, Rijeka je zasluženo slavila, ali Gorica može žaliti za svojim prilikama, što je priča koja se ponavlja od početka sezone.

Ovo je već sedam utakmica u nizu da turopoljski prvoligaš nije uspio zatresti suparničku mrežu i matematika je u nogometu jednostavna, jer bez golova nema niti pobjeda i bodova.

Točku na i stavio je Adrian Liber, pet minuta prije kraja, kad je Rijeka probila po desnoj strani, na ubačaju je slabo reagirao strijelac Marin, promašio je loptu, ali je u biti idealno poslužio Libera, koji šalje loptu ispod Radoševića.

Agonija Gorice se nastavlja, situacija je kritična, ali nije bezizlazna. Još je 15 kola do kraja, no, u idućem nastupu Sopića i njegove nogometaše čeka gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

Možda će se iduće nedjelje u Splitu napokon 'otvoriti' i možda će na jednom od najtežih gostovanja Goričani pokazati da ipak imaju snage, kvalitete i odlučnosti da se vrate u borbu za opstanak! 

 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 20 +33 49
2. Hajduk 21 +14 41
3. Osijek 21 +9 35
4. Slaven Belupo 21 -11 29
5. Istra 1961 20 0 27
6. Varaždin 21 -5 27
7. Lokomotiva 21 -2 25
8. Rijeka 21 -6 25
9. Šibenik 21 -12 16
__
10. Gorica 21 -20 9

 

(Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Podijeli