Novosti Sport Događanja

NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa

17.04.2023. / Damir Žbulj

Neposredno nakon Drugog svjetskog rata, točnije 1947. godine, u Velikoj Mlaki krenula je povijest bavljenja nogometom. Od prvotnog Omladinca i SD Traktoristi pa preko NK Napredak, koji je godinama, a može se reći i desetljećima, bio u vrhu turopoljskog nogometa! Nastupao je od 1994. godine u drugom razredu hrvatskog nogometa, a u sezoni 1996/97 i u jedinstvenoj 1. B HNL, s klubovima poput Slaven Belupa, Belišća, Neretve Metković, Primorcem iz Stobreča, Dubrovnikom, Čakovcem, Graničarom iz Županje, Samoborom, Zagorcem iz Krapine...

U prvim godinama hrvatske samostalnosti osnovan je i klub NK Velika Mlaka, koji se 1997. spojio s Napretkom te je nekoliko sezona trajala i ta priča, do prvih godina ovog stoljeća...

U proteklih 20-ak godina na sportskim terenima u Velikoj Mlaki se u ovom ili onom obliku igrao i trenirao nogomet, zapažen trag ostavila je i Nogometnua škola K-7, a prošle godine se okupila još jedna ambiciozna ekipa, koja prvenstveno želi kvalitetno raditi s mlađim dobnim kategorijama, jednako i za djecu iz Velike Mlake i iz Velikog Polja.

U klubu trenira više od 140 mladih nogometnih nada, većinom dječaka, ali ima i djevojčica. Još uvijek nema seniorsku selekciju, ali u planu je da se i ona osnuje, čim stasaju njihove talenti iz Nogometne škole.

U Vatrogasnom domu DVD-a Velika Mlaka održana je redovita izvještajna Skupština, pod vodstvom predsjednika kluba Dubravka Svena Flegara. Tajnik je Petar Jerbić, a predsjednik NO je Tomislav Ćaćić.

Rad kluba svojim dolaskom uveličao je i podržao gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, koji je NK Velika Mlaka 1947 poželio dobre rezultate i uspješan rad s najmlađima.

 

Brojne okupljene pozdravio je i predsjednik MO Velika Mlaka Ilija Miličević, a od uzvanika na Skupštini su bili i čelnik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić, kao i čelnik NSVG Željko Mihalj, dobitnik nagrade za životno djelo i ZSUGVG i ZSUIS Zagrebačke županije, kao i nagrade Grada s likom Franje Lučića. Na mjestu predsjednika Nogometnog saveza Velika Gorica Mihalj je punih 26 godina i jedan je od najistaknutijih dužnosnika našeg nogometa.

U Nogometnoj školi NK Velika Mlaka 1947 radi pet trenera. Voditelj je Dražen Sušin, koji radi sa starijim pionirima. Za mlađe pionire zadužen je Goran Banović, s početnicima radi Stjepan Đuračić, s 'prstićima' Srđan Milanković i Siniša Klobučar. Kondicijski trener je Boris Dovijanić dok s vratarima radi Tihomir Pereković i njegova ekipa.

Cilj je da im djeca iz dana u dan napreduju i da Velika Mlaka 1947 bude prepoznatljiva i po tehničkom i taktičkom znanju, ali i po fair-playu.

Klub ima sve predispozicije da bude sjajna 'odskočna daska' za djecu iz ovog našeg kraja prije odlaske u neke od naših snažnijih i kvalitetnijih klubova i njihovih Nogometnih škola.

Paralelno će se raditi i na poboljšanju infrastrukture, a velika je prednost sportskog centra u Velikoj Mlaki što ima i kvalitetnu rasvjetu pa se treninzi mogu održavati i u večernjim satima, ali i 'pod balonom'.  

 

Galerija slika

NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa NK Velika Mlaka 1947 nastavlja bogatu tradiciju tamošnjeg nogometa

Podijeli