Novosti Sport Događanja

Odbojkaši Gorice 'glatko' sredili Plave, u srijedu im na okršaj stižu Mladostaši: Podržite nas u zadnjoj domaćoj utakmici sezone!

05.04.2023. / Damir Žbulj

U dvoboju devetog kola doigravanja za poredak od prvog do šestog mjesta u 2. HOL Sjever odbojkaši Gorice deklasirali su OK Plavi iz Peklenice s 3:0 u setovima. Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su Goričani dominirali do početka do kraja dvoboja te su apsolutno zasluženo stigli do nove pobjede, rezultatom 25:18, 25:20 i 25:19, za nešto malo više od sat vremena igre.

"Istaknuo se kapetan Luka Jovović, izrazito racionalnim 'dizanjem' kroz sva tri seta. Matija Klasnić pokazao je repertoar svojih servisa, a kasnije ga je zamijenio Ivan Radman, koji ih je dokrajčio svojim skok servis 'bombama,'" javio nam je čelnik i trener Gorice Marko Barunović.

"Gašpar Škorić Budimir pokazao je zašto ga zovu 'Robertlandy Simon za sirotinju', jer je bio neprelazan u bloku, a u napadu kirurški precizan. Marko Martinko je kao stup ove ekipe primao i prolazio kako je htio, ali se zbog velike razlike u kvaliteti između nas i Plavih mijenjao s našim 'teškim' udaračem Karlom Pejićem, koji je posebno za ovu utakmicu pripremio i nekoliko novih servis varijanti," živopisno nam je opisao Barunović i dodao:

"Matej Šakota je ponovno bio naš najbolji napadač i najbolji server, a ako uz to dodamo i savršen prijem servisa, onda možemo i reći kako je ovaj put on bio naš najbolji igrač!"

"Gabrijel Cindrić kao libero je odradio vrhunski posao, a korektor Andrej Peterlin još je jednom pokazao klasu. Njega je mijenjao Ante Gaćina, koji je odigrao kako i priliči dokapetanu."

Barunović je u ovom dvoboju mogao pružiti priliku i igračima iz drugog plana i mladim nadama goričke odbojke: "U trećem setu se našlo mjesta i za mlade nade. Patrik Vidaković i Juraj Baldas strpljivo čekaju svoju šansu i dobili su priliku u ovom dvoboju pokazati svoj potencijal."

Pozvao je i sve goričke ljubitelje odbojke da ove srijede od 20.30 sati pruže podršku njegovim igračima u posljednjem ovosezonskom domaćem dvoboju. U Gradsku sportsku dvoranu stiže druga ekipa zagrebačke Mladosti i sigurno će gledatelji moći uživati u ovom zanimljivom okršaju.

U prvom međusobnom susretu Mladostaši su slavili nakon velike borbe, u pet setova, i sada je vrijeme za revanš!

U posljednjem kolu ovog doigravanja, koje je na rasporedu nakon Uskrsa, Gorica će gostovati kod OK Sheeft u novozagrebačkoj dvorani ŠSD Boško Božić Pepsi.

Goričani imaju isti broj bodova kao i Međimurci iz Peklenice, ali i utakmicu manje pa se nadamo kako će na kraju ovog doigravanja ipak gorički odbojkaši zauzeti petu poziciju.

Podijeli