Novosti Sport Događanja

Plivački klub Gorica 'velikim zaveslajima' grabi naprijed: Lovro Brekalo isplivao normu za prvenstvo Hrvatske

17.11.2022. / Damir Žbulj
Plivački klub Gorica nastavlja s odličnim nastupima mladih natjecateljica i natjecatelja diljem Hrvatske, a u posljednje vrijeme pohvalili su se rezultatima u Koprivnici i na zagrebačkom bazenu Mladosti na Savi. 
Jubilarno 50. izdanje plivačkog mitinga 'Mladost' privuklo je gotovo 600 plivačica i plivača, a u snažnoj međunarodnoj konkurenciji naši Goričani su odradili odlične utrke. 
"U svim nastupima srušeni su osobni rekordi, a posebne pohvale zaslužio je Lovro Brekalo koji je u disciplini 200 metara leptir isplivao A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske, koje će se održati sljedeći mjesec u Rijeci," javila nam je trenerica Sara Brajković. 
Uz Lovru, na mitingu Mladosti boje Gorice branili su još i Ivan Majstorović, Ivan Kučiš, Josip Čunčić, Šime Validžić, Fran Duh i Colin Mackenzie.
Početkom mjeseca brojne goričke plivačke snage nastupile su na 11. izdanju Plivačkog kupa Grada Koprivnice, u konkurenciji više od 300 natjecateljica i natjecatelja. 
U Koprivnici je plivalo 20 Goričana, a bogato i vrijedno iskustvo stekli su Katarina Zajec, Bruna Smojver, Ana Pless, Ily Nagy, Amalija Vrhovac, Mia Lena Softić, Mihaela Trumbetaš, Mila Senegović, Mia Sobota, Patrik Vidak, Sven Petrović, Mihael Brezlan, Janko Đuričić, Erik Sokolić, Petar Mika, Luana Đuretić, Nika Turković, Ivan Vidaković, Karlo Vedrina i Marta Baričić 
"Čestitamo svima na odličnim utrkama i rezultatima te novim osobnim rekordima," ponosno je dodala Sara.

Podijeli