Novosti Sport Događanja

Počekal, Petrlić i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju!

28.06.2019. / Damir Žbulj

U finskom paraolimpijskom trening centru Pajulahti svečano su otvorene četvrte Europske igre mladih sportaša s invaliditetom, koje će trajati do 2. srpnja.

Atletičar Dominik Počekal, član velikogoričkog USPON-a, bio je hrvatski stjegonoša na otvaranju!

U Finskoj je i stolnotenisačica USPON-a Marija Martinović, a Matej Petrlić iz Lukavca, član zagrebačkog Natatora nastupa u plivanju, uz još 18 naših natjecateljica i natjecatelja u boćanju, plivanju, stolnom tenisu, atletici i judu.

Ratko Kovačić predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora je istaknuo: “Stalni razvoj Igara nas u Europskom paraolimpijskom odboru i mene kao predsjednika čini vrlo ponosnima jer dokazuje ispravnost i značaj naše vizije razvoja sporta za mlade s invaliditetom“, naglasio je Kovačić te dodao: “Posebno sam sretan što će na ovim igrama nastupiti više od 400 sportaša i više od 200 članova timova iz 23 europske nacije što znači da će ove igre u Finskoj biti najveće do sada!“

Bit će to spektakl paraolimpizma na kojima će nastupiti najbolji europski mladi sportaši s invaliditetom starosti od 13 do 23 godine.

European Para Youth Games - REZULTATI

Galerija slika

Počekal, Petrlić  i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju! Počekal, Petrlić  i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju! Počekal, Petrlić  i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju! Počekal, Petrlić  i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju! Počekal, Petrlić  i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju! Počekal, Petrlić  i Martinović na Europskim igrama mladih, Dominik hrvatski stjegonoša na otvaranju!

Podijeli