Novosti Sport Događanja

'Pojačanje iz Barcelone' i 'golgeter' iz Dinama više nisu igrači Gorice, Sopića brine Frukovo koljeno

10.12.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odradili su prvi tjedan priprema za nastavak sezone, a saznali smo i da će u borbu za opstanak bez još dvojice nogometaša.

Nakon pomalo iznenadnog odlaska bivšeg kapetana Jovičića, klub je napustio i Litavac Golubickas, a sada su iz svlačionice turopoljskog prvoligaša stvari pokupili Deni Jurić i Moussa Wague.

Wague je doveden kao 'spektakularno' pojačanje iz Barcelone, na momente je pokazao tragove klase, ali preduga pauza zbog ozljede i novi zdravstveni problemi, a vjerojatno i izdašna plaća, olakšali su odluku sportskom direktoru Brkljači da sklope sporazumni raskid ugovora, koji je s 23-godišnjim desnim bekom iz Senegala ionako trajao samo do kraja sezone.

Deni Jurić je doveden na posudbu iz Dinama, trebao je sa sobom u Goricu donijeti i neke golove, ali je u 14 službenih nastupa poentirao tek jednom.

Nitko od turopoljskih ljubitelja nogometa neće previše žaliti za njime.

"Mislim da su svi igrači ozbiljno shvatili situaciju u kojoj se nalazimo i da su radili u ovoj pauzi. Dobili su program od našeg kondicijskog trenera i to su ispoštivali. Zadovoljni smo trenutnim stanjem," komentirao je Sopić početak priprema.

No, trenutno stanje Tonija Fruka nije zadovoljavajuće, ima problema s koljenom i prognoze su da će se momčadi priključiti tek kroz par tjedana.

"Razgovarali smo s našim klupskim liječnikom, nažalost, to je teška i nepredvidiva situacija..."

"Ali, on se nada kako bi se kroz dva, tri tjedna priključio treninzima!"

Glavna je to Sopićeva briga, naravno, uz činjenicu kako je preuzeo momčad s dna prvenstvene ljestvice i kako mu je cilj vratiti klub u borbu za opstanak...

Plan je da se u subotu od 14 sati igra pripremni dvoboj sa slovenskim Aluminijem, a s obzirom na katastrofalne vremenske uvjete i kišu koja pada, taj dvoboj bi se trebao igrati na terenu s umjetnom travom.

Za dva tjedna je u planu gostovanje u talijanskoj Bologni, a predviđen je i pripremni okršaj s Lokomotivom. Nastavak sezone zakazan je za 18. siječnja, doma protiv Varaždina, a tri dana kasnije Gorice ide na noge Dinamu.

Plan je i da se početkom siječnja ode u Medulin, ali se još ne zna koliko će se točno dana boraviti tamo. 

"Možda ćemo malo skratiti taj boravak, s obzirom na raniji početak i utakmicu s Varaždinom. Mislim da to neće previše utjecati na plan priprema, dobro smo sve predvidjeli i mislim da ćemo spremni dočekati prvu utakmicu," dodao je Sopić.

Protiv Aluminija će svi dobiti priliku: "Želim da se svi igrači novom treneru mogu pokazati u najboljem svjetlu i da mogu pokazati sve što znaju!"

 

Podijeli