Novosti Sport Događanja

Povijesni uspjeh mladih odbojkaša Gorice: Izborili svoje mjesto na državnoj završnici PH u Zadru!

20.04.2023. / Damir Žbulj

Još jedan veliki uspjeh velikogoričkog sporta, odnosno velikogoričke odbojke! Mlađi kadeti OK Gorica kvalificirali su se na državnu završnicu prvenstva Hrvatske, koja će se igrati u Zadru, u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza!

Mladi Goričani bili su treći na regionalnom natjecanju, od sedam ekipa koje su se natjecale.

"Povijesni je to uspjeh, jer ovo je prvi puta da gorički mlađi kadeti idu na državnu završnicu, koja su igra u Zadru, idući tjedan od petka do nedjelje," javio je čelnik i trener OK Gorica Marko Barunović.

Ovaj uspjeh ostvarili su Patrik Vidaković iz Zrakoplovne škole, koji je i kapetan ove momčadi pa Juraj Baldas, Michael Batur, Matija Cavrić, Fatnor Ramadanaj, Mihael Blažević iz OŠ Eugen Kvaternik, Marko Suhalj, Mateo Sviličić i Davor Sviličić iz OŠ Ščitarjevo, pod vodstvom trenera Davida Petra Buđaka i Marka Barunovića.

Pobjednici regionalnog natjecanja bili su mlađi kadeti OK Kitro Varaždin, dok je drugo mjesto osvojio međimurski Centrometal.

OK Kravarsko može se pohvaliti četvrtim mjestom, Čazma je bila peta, Daruvar šesti, a Sisak je završio na sedmoj poziciji.

Završnica na kojoj će nastupiti najbolji mladi odbojkaši i odbojkašice Hrvatske, na rasporedu je od 28. do 30. travnja. Iz svake regije u Zadar su se plasirale po tri momčadi, plus tri momčadi iz Grada Zagreba te će se za naslov prvaka Hrvatske boriti 15 klubova. Izvlačenje grupa na rasporedu je u utorak, 25. travnja, uz izravan prijenos na YouTbue kanalu Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Podijeli