Novosti Sport Događanja

Raspad u pet minuta: Gorica povela, stvarala šanse, uzdrmala gredu, ali na kraju ostala bez bodova u Koprivnici

19.08.2022. / Damir Žbulj

Nevjerojatan poraz doživjeli su nogometaši Gorice na gostovanju kod Slaven Belupa, nakon što su poveli u samom otvaranju utakmice, stvarali šanse, uzdrmali gredu, kontrolirali ovaj na momente žestok dvoboj, ali bodovi su na kraju ostali u Koprivnici...

Poslije dvoboja trener Samir Toplak ostao je razočarano sjediti na svojoj klupi, praznog pogleda, sigurno razmišljajući kako mu se ovo uspjelo dogoditi!

A sve je krenulo savršeno za Goričane, koji su do prednosti stigli već u četvrtoj minuti. Jurica Pršir ubacio je u kazneni prostor, lopta je nekako došla do Raspopovića, koji je fenomenalno pogodio suprotan kut!

Toplakova momčad mogla je riješiti sve dvojbe u prvih desetak minuta, da je Toni Fruk imao više koncentracije. Prvo je iz izgledne situacije pucao pored gola, a onda je sjajnim driblingom izašao sam ispred vratara Markovića, ali je loptu poslao iznad grede.

Domaćin je prvi put zaprijetio Baniću tek sredinom prvog dijela, kad je pucao Mihalić, a vratar Gorice uz malu nesigurnost ipak je ukrotio taj udarac.

Dobru prigodu je u sudačkoj nadoknadi imao i Kvržić, ali je ipak bio previše iskosa da ugrozi Banića.

Sjajno je Gorica otvorila i nastavka susreta, Ndockyt se izborio za šut s ruba kaznenog prostora. ali je i to otišlo malo pored vratnice.

Nekoliko minuta kasnije topovski udarac Vojtka ipak je nekako odbio Marković, a pola sata prije kraja Golubickas je uposlio Joeyja Suka na petercu, međutim, samo se zatresla greda!

I umjesto 0:5 na semaforu krenula je nervoza na travnjaku.

Domaći su pokušali na sve moguće načine isprovocirati igrače Gorice, a sve je krenulo nizbrdo kad je u 71. minuti teren zbog ozljede morao napustiti Pršir, jedan od najboljih igrača Gorice ove večeri.

Farmaceuti su pronašli recept za Toplakovu momčad u 78. minuti, kad je sjajno opalio Fanimo, Banić nije najbolje reagirao, a u gužvi se odlično snalazi Crnac, koji nekako uspijeva zatresti gostujuću mrežu.

Toplak je tek tada krenuo s taktičkim zamjenama, ali nije to urodilo plodom.

Samo nekoliko minuta kasnije Fanimo je opet u prvom planu, sjajno je engleski ofenzivac ispremiješao goričku obranu, nesebično asistirao, a Marko Žuljević je fenomenalnim potezom petom loptu smjestio iza leđa Banića, za veliko oduševljenje malobrojnih domaćih navijača i konačnih 2:1 na semaforu.

Iako je Gorica u završnici probala spasiti bod, bilo je već tada jasno kako je ovaj okršaj otišao u potpuno krivom smjeru.

Sve ono dobro što je Toplakova momčad napravila protiv Lokomotive, sada je uprskala.

Možda će biti bolje idući petak na Gradskom stadionu protiv Istre 1961...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 

(Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Podijeli