Novosti Sport Događanja

Rukometna drama u Trogiru: Gorica nakon sedmeraca ostala bez Final 4 završnice Hrvatskog rukometnog kupa

06.04.2023. / Damir Žbulj

Veliku priliku za plasman na završni Final 4 turnir Hrvatskog rukometnog kupa propustili su igrači Gorice, koji su kod Trogira poraženi 32:30, nakon izvođenja sedmeraca.

Bez ozlijeđenih Dujića i Šalića, bez kapetana Cekovića, koji je nedavno prešao u redove hrvatskog prvaka PPD Zagreba, razlika u kvaliteti više i nije bila toliko izražena i Trogirani su iskoristili povijesnu šansu, nošeni glasnom podrškom svojih brojnih navijača u dvorani Vinka Kandije.



Iako domaćin završnicu ove sezone igra u Ligi za ostanak, bio je u potpunosti ravnopravan suparnik, koji je do sredine prvog dijela nadoknadio početni zaostatak od tri pogotka te je do predaha uspio stvoriti zalihu od tri gola prednosti.

Gorica se sabrala na poluvremenu i prvih desetak minuta igre u nastavku stigla do izjednačenja, a u posljednjih desetak minuta dvoboja i do minimalnog vodstva. Igralo se 'gol za gol' sve do samog kraja, Turkalj je na ulasku u posljednju minutu zabio s linije sedam metara, odgovorio je Trivković, 30 sekundi prije kraja, za 28:28 na semaforu...

Trener Nikolić je tada pozvao minutu predaha, dogovorio s igračima kako odigrati posljednji napad, ali je Filip Goričanec nažalost propustio realizirati šut za pobjedu. Goričanec je u konačnici ponio i 'titulu' tragičara, jer je upravo on promašio zadnji sedmerac, nakon čega je Piteša zabio za veliko slavlje domaćih rukometaša.

 

Tomljanović i Franković bili su precizni u raspucavanju, a promašio je i Turkalj, koji je regularnom vremenu realizirao sva tri udarca s linije sedam metara.

Nije pomoglo niti devet obrana Tomislava Sladoljeva. 

Šteta.

Pobjednike je predvodio Tomislav Radnić s osam golova.

Trogir će se tako na Final 4 turniru Kupa Hrvatske priključiti PPD Zagrebu i Bjelovaru, dok će posljednjeg sudionika velike završnice u Poreču odlučiti Nexe i Sesvete.


Goričane nakon Uskrsnih blagdana čeka završnica sezone u hrvatskom prvenstvu i Ligi za prvaka, prvo 15. travnja u Našicama kod Nexea pa doma protiv Dubrave i u posljednjem kolu kod Poreča, u izravnoj borbi za mjesta koja vode u Europu. Gorica na četvrtom mjestu ima dvije pobjede i četiri osvojena boda, dva više od Poreča i četiri od Dubrave.

 

Podijeli