Novosti Sport Događanja

Rukometna 'poslastica' u Kupu: PPD Zagreb stiže u Goricu

12.03.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice dobili su najtežeg mogućeg suparnika u osmini finala Kupa Hrvatske. Ždrijebom je odlučeno kako će se za mjesto među osam najboljih boriti protiv aktualnih pobjednika PPD Zagreba, 'bratskog' kluba, s kojim otvorena suradnja traje još od prosinca 2018. godine.

U tom razdoblju, s trenerom i igračima koji su stizali na posudbu, Gorica se vratila u vrh domaćeg rukometa. Prošle sezone uvjerljivo je osvojila regularni dio sezone Paket24 Premijer lige, dok se ove godine bori za ulazak u Ligu za prvaka, gdje bi ih čekali okršaji i sa Zagrebašima i s našičkim Nexeom.

Andrija Nikolić također je u tom 'paketu' stigao iz redova PPD Zagreba, no, trenutna situacija je da igrači poput Laljeka, Ćavara, Klarice ili Kraljevića nose dres hrvatskog prvaka, kojeg nedavno s klupe vodi Ivica Obrvan.

Jedan od naših najboljih i najiskusnijih trenera već je treće ovosezonsko rješenje na klupi Zagreba, nakon Igora Vorija i Vlade Šole.

Utakmica osmine finala Kupa u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani igra se već u srijedu 17. ožujka!
 

Gorica je u posljednjem prvenstvenom kolu kod kuće dobila Bjelovar i nadamo se kako je to bio znak povratka u dobru formu, kojom bi se mogli suprotstaviti snažnijem suparniku.

Hrvatski rukometni kup, 1/8 finala:

Varaždin 1930 - Dubrava
Ribola Kaštela - Poreč
HRK Gorica - PPD Zagreb
KTC Križevci - Nexe Našice
RK Balić-Metličić - Umag
Zamet - Spačva Vinkovci
Slatina - Osijek
Rovinj - Sesvete

Podijeli