Novosti Sport Događanja

Sedam Bikova izborilo završni turnir Kupa Kreše Ćosića: Skidam kapu svojim momcima!

24.12.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice odradili su sjajan posao prije Božićnih i Novogodišnjih blagdana, jer su se pobjedom nad Šibenkom plasirali na završni Final 8 turnir Kupa Krešimira Ćosića!

Bila je to posljednja ovogodišnja utakmica Bikova i završila je na najbolji mogući način, slavljem 93:88 nad neugodnim suparnikom, kojeg su ove sezone dobili već treći put...

Gosti iz Šibenika imali su prednost dobar dio dvoboja, a u prvoj dionici su velikom serijom otišli na najvećih 11:23.

Ipak, Goričani do poluvremena hvataju priključak, a u nastavak ulaze sa samo dva poena minusa (43:45).

U trećoj četvrtini domaći košarkaši preuzimaju vodstvo i sve je vodilo prema neizvjesnoj završnici. U samom finišu dvoboja Šibenčani prijete, ali možda i ključni dalekometni ubačaj Majića u posljednjoj minuti prelomio je susret.

Marko Baković i Borna Kapusta ostvarili su double-double učinke, Baković s 14 poena i deset skokova, a Kapusta s 13 poena i deset asistencija.

"Znali smo od početka da će biti teška utakmica jer imali smo dosta skraćeni roster. Na kraju su nam isključili i Kalajžića pa je bilo još i teže. Borili smo se na početku, jer morali smo stizati rezultat. Zabili su nam puno poena iz kontri, ali kad smo to stabilizirali došli smo na svoje. Poveli smo i mirno priveli utakmicu kraju," poručio je nakon slavlja kapetan Kapusta.

Mate Kalajžić zaustavio se na 15 poena, pet skokova i četiri asistencije, ali završnicu nije odigrao zbog isključenja.

Napad je predvodio Karlo Uljarević s 22 poena, a sjajni su bili i iskusni Ante Mašić s 12 koševa te Ivan Tvrtko Majić, koji je, uz odlučujuću tricu, upisao 11 poena.

 

"Skidam kapu svojim momcima. Odigrali su karakternu utakmicu od prve do zadnje minute, bez obzira na to što smo imali sedam igrača u rotaciji, a još smo i Matu Kalajžića izgubili zbog dvije tehničke. Stvarno je trebalo izvući ovu utakmicu! Čestitam također i ekipi Šibenke koja je pružila vrhunski otpor. Oni su imali svoje prednosti, mi smo imali svoje prednosti, ali karakter je pobijedio ovu utakmicu i još jednom skidam kapu svojim momcima," komentirao je vrijednu pobjedu trener Bože Radoš.

Košarkaše sada čeka zasluženi predah, ali ubrzo su ponovno u akciji, jer ih već 8. siječnja čeka gostovanje kod Sonik Puntamike u Zadru.

Završni Final 8 turnir i borba za trofej Kupa Kreše Ćosića na rasporedu je u veljači.

 

 

 

 

 

Podijeli