Novosti Sport Događanja

Šibenka očitala lekciju Bikovima: Sramota za naš grad, sramota za klub

15.10.2022. / Damir Žbulj

Nije se nakon kraja prve četvrtine nimalo dalo naslutiti kako će ovo biti u potpunosti 'jednosmjerna' utakmica i kako će Šibenka u Gradskoj sportskoj dvorani deklasirati Goricu te na kraju slaviti s uvjerljivih 77:100!

U uvodu dvoboja posebno raspoložen je bio Dino Cinac, koji je ubacio prvih devet domaćih koševa, a u drugu četvrtinu se krenulo ubačajem Porobića s istekom vremena, za 24:22 na semaforu.

Međutim, gosti iz Šibenika drugu dionicu dobivaju s ogromnih 33:17 i ekipu pod vodstvom Vladimira Krstića čekao je težak nastavak dvoboja.

Ključnim se možda pokazala serija od tri uzastopne trice mladog Antonija Klarina, nakon čega su Šibenčani 'dobili krila', zaigrali puno agresivnije te su u konačnici održali Bikovima jednu pravu malu 'školu košarke'.

Na početku treće dionice uspjeli su Goričani smanjiti zaostatak na 'samo' devet poena, ali to je bilo sve...

Ubrzo se Šibenik vratio u svoj ritam i pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. U jednom trenutku bilo je i više od 30 koševa razlike, a Krstićeva momčad je u finišu tek 'ušminkala' ovaj težak poraz.

"Dobro smo počeli utakmicu, poveli smo 18:12, ali nakon toga bolje da se izbriše video ove utakmice. Sramota za naš grad, sramota za klub. Ne podcjenjujem nikog, ali gubiti 30 razlike od Šibenke je sramota! Ja prvi, a onda svi ostali, trebamo se pogledati u ogledalo i moramo nešto promijeniti ako hoćemo biti bolji," iskren je nakon ovog debakla bio Karlo Uljarević.

"Čestitam Šibeniku na dominaciji u svim segmentima i zasluženoj pobjedi. Ovo je dosta šokantan i sramotan poraz, pratim našu košarku i ne sjećam se da je Gorica ikad izgubila na svom terenu ovakvom razlikom. Moramo analizirati utakmicu i moramo vidjeti zašto smo izgledali ovako loše obrambeno. Primili smo 100 koševa. Rekao sam igračima da svatko od nas mora podignuti svoju razinu i onda ćemo izgledati bolje. Čeka nas težak raspored, igramo ABA 2 ligu, ali se nadam da ćemo se idući tjedan podignuti. Idemo dalje," nadovezao se trener Krstić.

Dino Cinac se zaustavio na 18 poen, dok su Batur i Mikšić dodali po deset. Sve ostalo bilo je za zaborav, osim da su nekoliko minuta upisali mladi Stipe Sokol i Frano Miloloža.

Šibenka je dominirala u svim segmentima igre, a Klarin i Paić na kraju su zabili po 19 koševa.

Bikovi će idući tjedan odigrati dva dvoboja regionalne ABA 2 lige, protiv osječkih Vrijednosnica i sarajevskog Sparsa, a onda će još u domaćem prvenstvu gostovati kod Bosca.

Podijeli