Novosti Sport Događanja

Sve je spremno za spektakl s Dinamom: Pokazali smo da možemo!

13.09.2018. / Damir Žbulj

Kakva će to samo biti nogometna poslastica u subotu na Gradskom stadionu! Naravno, za sve one koji su osigurali svoju ulaznicu na vrijeme, jer je veliki dvoboj naše Gorice i zagrebačkog Dinama rasprodan više od dva dana prije početka utakmice.

Gotovo 25 godina je prošlo od posljednjeg prvenstvenog gostovanja najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba u našem Gradu i sasvim je razumljivo kako je interes navijača izuzetan!

Međutim, za veliko zanimanje svih ljubitelja nogometa nije zaslužan samo branitelj naslova i aktualni lider, nego prvenstveno HNK Gorica, koja je u uvodnih nekoliko utakmica pokazala kako je zasluženo u prvoligaškom društvu.

Ekipa Sergeja Jakirovića je u posljednja tri kola upisala tri pobjede, a nije primila niti jedan pogodak. Još uvijek se pamti veliki trijumf u Splitu, ali i slavlja u Puli i pred domaćim navijačima protiv Rudeša.

Dinamo će u subotu i dalje biti favorit za osvajanje sva tri boda, ali jedno je sasvim sigurno, pred punim tribinama Goričani se sigurno neće preplašiti moćnog suparnika. Plavi moraju na terenu pokazati i dokazati kako imaju bolju momčad.

"Spremni smo! Znamo s kim igramo, Dinamo je apsolutni favorit. Stadion je već rasprodan i to će biti jedna velika utakmica, pogotovo za nas i naš Grad. Mi trebamo uživati, dati sve od sebe i maksimalno otežati posao Dinamu," naglasio je u najavi strateg Gorice.

Jakirović je napravio plan 'kako dobiti Dinamo', samo ga u subotu od 16.30 sati treba sprovesti u djelo: "Pokazali smo kako možemo igrati visoki presing, kako možemo djelovati iz srednje zone, kao i iz naše trećine. No, sve zavisi od protivnika, koji ima svoj stil igre. Dinamo se na terenu uvijek postavi kao da je domaćin. Nadam se kako ćemo i mi moći jednog dana igrati poput njih, no, sada treba biti čvrsto na zemlji i ne želim se zalijetati s najavama. Imamo svoj plan. Hoće li uspjeti? Vidjet ćemo!"

Sergej i trener Dinama Nenad Bjelica veliki su prijatelji: "On mi je poslao jednu od prvih poruka kad sam potpisao za Goricu. Poručio mi je kako smo sada konkurenti i rivali," otkrio je kroz smijeh Jakir.

"Meni je drago što je on došao u Dinamo, jer se 'kuhalo' to i prije. Napravio je odličan posao, ušli su u Europsku ligu, a Liga prvaka je izmaknula za milimetar. Jako smo bliski, i kad njega slušam o nogometu, kao da sebe slušam. Naravno, razlika je u kvaliteti igrača koju imate u ekipi, ali jako smo slični u razmišljanjima."

Goričani vjeruju u iznenađenje: "Mi smo i dalje čvrsto na zemlji i naš primarni cilj je ostanak u Prvoj ligi. Očekujem da nas protivnici još ozbiljnije shvate, ali mislim kako su nas shvaćali ozbiljno i od drugog kola. Već su u Rijeci vidjeli što možemo napraviti, iako smo izgubili. Očekujem kako ćemo i dalje rasti i mislim kako nismo još dosegli svoj maksimum i svojih 100 posto."

Dinamo idući tjedan protiv Fenerbahčea na Maksimiru otvara europsku sezonu. Možda neće biti maksimalno koncentrirani na Goricu?

"Morate biti svjesni kako oni u kadru imaju 30 igrača. Ne vjerujem da će igrati u najjačem sastavu, ali i ti koji su u drugom planu zaslužuju biti u Dinamu i imaju svoju veliku kvalitetu. Žele se dokazati kad dobiju priliku. Tko god će istrčati dat će sve od sebe. U prvom kolu oni su vjerojatno podcijenili Rudeš, bilo je prvo kolo. Malo su me neugodno iznenadili, ali sad je totalno drugačija situacija, i što se tiče njih, ali i nas, nakon ovih nekoliko odigranih utakmica."

DEČKI SU SPREMNI

Redove našeg prvoligaša pojačao je i iskusni nigerijski reprezentativac Godfrey Itama Oboabona, koji ima iskustva igranja i na Svjetskom prvenstvu i trebao bi biti veliko pojačanje za obranu Gorice. Naravno, kad će biti u potpunosti spreman!

"On je trenirao u Nigeriji, nedavno je odigrao jednu prijateljsku utakmicu i trenutno je na 60 posto svojih mogućnosti. Odmah se uključio u rad, nije želio nikakve privilegije, ali normalno kako će biti pod budnim okom našeg kondicijskog trenera. Kroz pripremne utakmice ćemo dizati njegovu formu i cilj je isti kao i sa Sukom. Moramo paziti da se ne ozlijedi i kroz dva, tri tjedna ćemo ga uvoditi u momčad. Situacija je u ekipi dobra, ostali su se odmorili, 'zakrpali' su ozljede, odradili smo nekoliko jako dobrih treninga. Dečki su fokusirani, koncentrirani i spremni za veliku utakmicu."

"Sretan sam što sam stigao u Goricu. Svi su izuzetno ljubazni, prihvatili su me kao člana obitelji i mogu biti zadovoljan što sam u ovako dobrom klubu," rekao je Nigerijac koji je u Turskoj igrao s Atiemwenom i naš Beli ima velike zasluge što je uspio nagovoriti ovakvog igrača na dolazak u Hrvatsku.

SRCE MI JE PUNO

Predsjednik Nenad Črnko ponosan je na trenutni rezultat svog kluba: "Devet godina sam čekao ovaj dan i sretan sam što je napokon stigao! Zahvaljujući našoj ekipi na terenu koja je ostvarila ovaj sjajan rezultat u prvim kolima i zanimanje navijača je poraslo. Cijela Gorica je doživjela svoj san i svi ćemo dati sve od sebe kako bismo pokazali da su naši snovi bili opravdani i kako ćemo još puno ovakvih utakmica igrati na našem stadionu."

Pozvao je navijače da ne dolaze kod stadiona ako nemaju ulaznicu, a sve koji imaju dragocjeni komadić papira da na tribinu dođu što ranije: "Pred nama je iznimno zahtjevna utakmica što se tiče organizacije i jedan veliki test za nas. Ispričao bih se svima koji nisu uspjeli doći do karata. Na našu sreću, a na žalost onih koji su ostali bez ulaznice. Prepustili smo deset posto kapaciteta navijačima Dinama i oni će biti smješteni na istočnoj tribini. Pozivam sve da ne dolaze do stadiona bez karte, nego da pogledaju utakmicu u nekom od velikogoričkih kafića, gdje je atmosfera za vrijeme naše utakmice na Poljudu bila gotovo kao za vrijeme Svjetskog prvenstva."

"Stadion je takav kakav je i da imamo i mjesta i za osam tisuća navijača, sve bi bilo prodano. Pozivamo sve koji imaju ulaznice da dođu što ranije na stadion, jer se očekuju velike gužve i na parkiralištu i na ulazima..."

NOVA TRIBINA

Rasvjeta bi trebala biti gotova sredinom listopada i dvoboj s Hajdukom početkom studenog trebao bi se igrati pod reflektorima: "Možda će ovo biti poruka i relevantnim ljudima u gradu kako bi se izgradila i dodatna tribina!

"Svjesno smo da je ovo posljedica naših rezultata i daj Bože da ne izgubio od Dinama, nakon toga i od Osijeka i garantiram da će se tražiti karta više i za Lokomotivu, koja nije možda tako atraktivan protivnik. Ljudi dolaze gledati Goricu i iz tog razloga mi je srce puno. Vratili smo nešto u Veliku Goricu čega nije bilo više od 20 godina!"

Sedmo kolo HT Prve lige u petak otvaraju Inter i Istra 1961 u Zaprešiću (18 sati). Gorica i Dinamo u subotu igraju od 16.30 sati, dok od 19 sati na Poljudu kod Hajduka gostuje Rudeš. U nedjelju je Slaven Belupo domaćin Lokomotivi (16.30 sati), a Rijeka na Rujevici u derbiju dočekuje Osijek (19 sati).

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 6 4 2 0 10:4 14
2. Osijek 6 4 1 1 14:7 13
3. Rijeka 6 3 3 0 13:6 12
4. Lokomotiva Zagreb 6 3 1 2 9:5 10
5. HNK Gorica 6 3 1 2 11:8 10
6. Slaven Belupo 6 1 4 1 9:9 7
7. Inter Zaprešić 6 2 1 3 9:14 7
8. Hajduk Split 6 0 4 2 6:11 4
9. Istra 1961 6 0 2 4 5:14 2
10. Rudeš 6 0 1 5 4:12 1

 

 

.

 

 

Podijeli