Novosti Sport Događanja

Toplak u 'gluho doba noći' dobio otkaz

27.08.2022. / Damir Žbulj

Nije se Samir Toplak niti u svom drugom mandatu predugo zadržao na klupi Gorice. U Drugoj HNL, prije deset godina, vodio je klub samo devet utakmica, dok je sada izdržao manje od šest mjeseci...

Učinak turopoljskog prvoligaša u otvaranju nove sezone bio je mizeran. Nakon nesretnog i nepravednog poraza u Osijeku stigao je 'mršavi' remi sa Šibenikom pa osvojen bod na Rujevici protiv 'nikad lošije' Rijeke.

Jedinu pobjedu Toplak je ostvario protiv Lokomotive, nakon velikog preokreta u dvoboju u kojem su gosti bili bolja momčad...

No, tada su stigle ključne utakmice, u Koprivnici i doma protiv Istre 1961, koje su zapečatile Toplakovu sudbinu.

Gorica je i protiv Slaven Belupa i protiv Puljana dominirala, stvarala šanse sat vremena, a onda je 'nestala' s travnjaka.

Lako je turopoljski prvoligaš u oba dvoboja mogao voditi s nekoliko pogodaka razlike, a u konačnici su suparnici slavili pobjede i bodove.

Predsjednik Črnko nije imao više strpljena pa je Toplaku i njegovom pomoćniku Branku Lađeviću u noći s petka na subotu uručio otkaz.

"Odluka o prekidu suradnje donesena je nakon 0:2 poraza protiv Istre 1961 u 7. kolu SuperSport HNL-a.

Toplak je momčad Gorice preuzeo početkom ožujka ove godine, sezonu je završio na šestom mjestu, a do danas je vodio ukupno 17 utakmica u kojima je Gorica ostvarila pet pobjeda, šest remija i šest poraza.

HNK Gorica im ovim putem zahvaljuje na svemu i želi sve najbolje u nastavku karijere," šturo je pojašnjeno na službenoj klupskoj stranici.

"Prvo poluvrijeme je stvarno bila rapsodija. Možda to zvuči bahato, ali stvarno je igra bila dobra, limitirali smo Istru, pogađali smo prečku, izbijali su s gol-linije i lopta nije htjela u gol. Igra nam daje šanse, ali nedostaje nam 'killer', fali nam glad za golovima. Mučimo se s tim na treninzima, radimo na tome, međutim, igrači su ti koji donose odluke, koji moraju biti odlučniji u tim situacijama," pričao je Toplak nakon novog poraza, dok još nije znao kako je 'bivši'.

Puno je otkrio tom izjavom.

Goricu je početkom godine, u izdašnom transferu u Osijek, napustio Kristijan Lovrić, klub su ovog ljeta napustili Hrvoje Babec i vratar Dominik Kotarski, a samo par sati prije utakmice s Istrom objavljeno je kako je Anthony Kalik novi igrač Hajduka.

Uvukla se nesigurnost u defenzivu, a i dalje nedostaje 'ubojiti' napadač, koji bi sam rješavao ovakve utakmice, jer pojačanja izgleda još uvijek nisu u pravoj formi.

"Kad primiš gol moraš vući neke poteze, koji već dvije utakmice nisu donijeli ništa, ali nemam kaj zamjeriti dečkima. Sve što smo pripremili su i odradili, osim što nije bilo golova," naglasio je bio Toplak u svojoj posljednjoj izjavi.

Gorica u idućem kolu gostuje u Varaždinu, a sada je jasno kako predsjednik Črnko nakon odlaska Valdasa Dambrauskasa nije 'pogodio' s trenerom. Nisu se proslavili niti Oreščanin ni Rendulić, a sada niti Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli