Novosti Sport Događanja

Trenerska smjena na klupi košarkaša Gorice: Iznenađen sam pozivom predsjednika

15.11.2022. / Damir Žbulj

Serija od čak osam uzastopnih poraza presudila je dosadašnjem treneru košarkaša Gorice, Vladimiru Krstiću. Nakon sigurne uvodne pobjede protiv Zaboka sve je izgledalo sjajno, ali se već u idućim utakmicama pokazalo kako Krstić jednostavno nije stvorio 'kemiju' s igračima.

Propustio je cijele klupske pripreme, jer je bio član stručnog stožera hrvatske reprezentacije, ali niti je Hrvatska na EuroBasketu napravila neki značajan rezultat, niti je Gorica s Krstićem ove sezone napravila neki poseban uspjeh.

Momčad je puno bolje izgledala upravo u pripremnom razdoblju, dok je treninge vodio pomoćni strateg Braslav Turić i jedino logično rješenje je bilo da Turić dobije priliku na klupi Bikova.

"Koristeći pauzu u prvenstvu HT Premijer lige za analizu rezultata u proteklom razdoblju, s kojima nismo bili zadovoljni, zajedničkim dogovorom Uprave i prvog trenera došli smo do zaključka da je u ovom trenutku najbolja odluka odlazak Vladimira Krstića," javili su iz redova KK Gorica.

Turić je član stručnog stožera Gorice već drugu sezonu i savršeno poznaje koje su mogućnosti ovih igrača, koje ima na raspolaganju.

”Iznenađen sam jutros pozivom od predsjednika Radovića u kojem sam obaviješten da je klub sporazumno raskinuo ugovor s dosadašnjim trenerom te kako ću ja biti novi trener," iskreno je ispričao Turić.

"Hvala predsjedniku i klubu na ukazanoj prilici te se nadam da ću opravdati to povjerenje. Želim se ovim putem zahvaliti i treneru Krstiću na našoj suradnji i moram pohvaliti njegov trud, studioznost i energiju koju posjeduje," dodao je Turić, koji je dubok trag ostavio u našoj ženskoj košarci te kao izbornik ženske reprezentacije.

Nakon reprezentativne pauze Gorica će već u srijedu, pod Turićevim vodstvom, gostovati u Zadru, a onda Bikove čekaju i novi okršaju u regionalnoj ABA 2 ligi. Domaćin je Sarajevo, a Gorica će odmjeriti snage s banjalučkim Borcem, slovenskim Heliosom i makedonskim Pelisterom. Krajem studenog će Bikovi na svom terenu dočekati Cedevitu Junior, u dvoboju hrvatskog prvenstva.

Na ljestvici HT Premijer lige Gorica je pri samom dnu, sa samo jednom pobjedom u sedam nastupa, a toliko ima i Zabok. Jednu pobjedu više imaju Škrljevo i Bosco. 

 

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)

Podijeli