Novosti Sport Događanja

Tri komada u mreži Aluminija, Goricu pojačao iskusni hrvatski internacionalac

10.12.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu pod vodstvom novog trenera Željka Sopića. Nažalost, kiša koja pljušti cijeli dan pokvarila je malo planove, utakmica je odigrana na terenu s umjetnom travom, ali u konačnici je turopoljski prvoligaš bio uvjerljiv protiv slovenskog drugoligaša Aluminija.

Dvije različite ekipe su podijelile minutažu, a Gorica je do pobjede došla golovima Ante Mateja Jurića u prvom poluvremenu te Vujnovića i Steenvoordena u nastavku susreta.

Sopićeva momčad je gotovo polovicu drugog dijela odigrala s igračem manje, jer je Joey Suk napustio teren zbog nezgodnog udarca u nos.

Nije se to osjetilo.

Goričani su pokazali jednu novu energiju, što je i očekivano jer su se svi igrači htjeli nametnuti novom strategu. No, trebat će tako i nastaviti na svakom idućem treningu i svakoj utakmici, a pogotovo kad krene nastavak sezone i nemilosrdna borba za opstanak.

Sopić će u nastavku priprema na raspolaganju imati i Filipa Mrzljaka, 29-godišnjeg veznjaka, koji je stigao ove subote u Goricu.

Filip je dijete Dinama, igrao je za Sesvete i Lokomotivu, a nakon toga je šest godina proveo u Rumunjskoj, igrajući za Pandurii, Astra Giurgiu i Dinamo Bukurešt. Posljednje dvije godine proveo je u Rusiji, a u Turopolje stiže kao slobodan igrač.

Igra na poziciji centralnog i defenzivnog veznog igrača, što Gorici u ovom trenutku možda i najviše treba. 

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli