Novosti Sport Događanja

U Okuju odigran prvi Memorijal Petar Bartolić: 'Pero naš, volimo te i nikad te zaboraviti nećemo!'

23.08.2022. / Damir Žbulj

U Okuju je održano prvo izdanje Memorijalnog turnira Petar Bartolić, u spomen na tragično preminulog 21-godišnjeg mladića, dečka iz Okuja, odličnog nogometaša, koji je ostavio trag nekoliko turopoljskih klubova...

Turnir je organiziralo Sportsko društvo Okuje, okupilo se 12 ekipa, a na kraju su najbolji bili dečki iz CB Chellos, koji su u finalu s 4:2 svladali Mraclin.

Rezultat je u ovakvim prilikama uvijek u drugom planu, a najvažnije je da se sačuva uspomena na jedan prerano prekinuti mladi život.

Prihod od organizacije turnira otišao je u obitelji Bartolić, a svoje su novčane nagrade donirale i ekipe koje su igrale završnicu.

Najboljim igračem proglašen je Antonio Ćosić iz pobjedničke momčadi, dok je najbolji strijelac bio njegov suigrač Domagoj Matić. Najboljim golmanom proglašen je Josip Bartolić iz Alpas teama.

"Ovim putem se zahvaljujemo svim ekipama koje su sudjelovale na turniru, bendu 'Prava stvar', koji je besplatno svirao i zabavljao publiku, svim posjetiteljima, medijima, donatorima i volonterima iz Okuja, koji su neumorno radili na organizaciji! Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da sve ovo prođe kako treba," poručili su iz Sportskog društva Okuje.

Petar Bartolić izgubio je život početkom veljače ove godine, ali zahvaljujući njegovim prijateljima nikad ga Okuje i naš turopoljski kraj neće zaboraviti.

Nogometom se počeo ozbiljnije baviti u Mraclinu, svoj nogometni put nastavio je u Kurilovcu i Hrvatskom dragovoljcu, gdje je igrao i juniorsku Prvu HNL.

Bio je i dio ekipe Mraclina koja je 2020. izborila Jedinstvenu županijsku ligu, a narednih sezonu i pol nosio je dres Dinamo-Hidrela iz Novog Čiča.

Ove zime, neposredno prije tragedije, vratio se u Mraclin...

"Pero naš, volimo te i nikad te zaboraviti nećemo," emotivna je poruka za kraj ovog prvog memorijalnog turnira, koji će sigurno prerasti u tradicionalno okupljanje!

 

 

 

Podijeli