Novosti Sport Događanja

Vedrana Janjić istrčala svoj prvi maraton: Nije splitska bura za ovu Turopoljku

04.03.2022. / Damir Žbulj

U novu atletsku sezonu na otvorenom krenuli su i u Maraton klubu Velika Gorica, koji su nastupili na maratonu i polumaratonu u Splitu.

Vedrana Janjić i Hrvoje Mikulić otrčali su svoj prvi službeni maraton. U izuzetno teški uvjetima, po hladnom vremenu i jakom vjetru uspješno su odradili utrku, Hrvoje Mikulčić je s vremenom 3:44:07 osvojio 20. mjesto u kategoriji M45. Vedrana je dionicu od 42,2 kilometra pretrčala za 4:07:14 te je bila sedma u kategoriji Ž40.

"Plan je bio da ga odradim prošle godine, ali ozljeda gležnja je to odgodila. Par tjedana prije nastupa imala sam ozljedu koljena, desetak dana bila sam bez treninga, no, nije bilo odustajanja. Počelo me boljeti nakon tri kilometra, ali nije to bilo ništa što bi mi zadavalo veće probleme. Prvih 25 kilometara bilo je 'pjesma', imala sam odličan ritam i dobro sam se osjećala, držala sam se zadanog tempa bez problema. Ali, onda 'kreće zabava'. Tada 'kreće' maraton. Od 30. do 35. kilometra me već sve toliko boljelo da sam zaboravila na koljeno, a zadnjih sedam kilometara je bilo čisto preživljavanje. Iako sam redovito jela, pila i znala što me čeka, ipak me iznenadila razlika između polumaratona i maratona. A nije niti splitska bura za ovu Turopoljku," ispričala je svoja iskustva Vedrana, nakon svog prvog, ali sigurno ne i posljednjeg maratona.

Bruno Škrinjarić trčao je polumaraton i odmah je postavio svoj osobni rekord (1:13:43), u ukupnom poretku bio je deseti, osvojio je treće mjesto među hrvatskim atletičarima, a popeo se najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u kategoriji M35.

“Super sam se osjećao cijele utrke bez nekih trenutaka slabosti. Uvijek je odličan osjećaj kad sezonu otvoriš odmah rekordom! Dobar znak da se isplatio trening preko zime, a i super podloga za sve daljnje utrke," komentirao je polumaraton u Splitu tajnik MK Velika Gorica.

Jasna Mikulić je s vremenom 1:58:18 završila na 19. mjestu u kategoriji Ž45.

 

 

Podijeli