Novosti Sport Događanja

Veličanstvena partija Goričana i preokret za pamćenje kod Cedevite: Desetkovani Bikovi u drugom poluvremenu nadoknadili 18 koševa razlike!

29.03.2022. / Damir Žbulj

Pobjedu za pamćenje ostvarili su košarkaši Gorice na gostovanju kod Cedevite Junior! Desetkovani zdravstvenim problemima uspjeli su u drugom poluvremenu nadoknaditi ogromnih 18 poena zaostatka i na kraju apsolutno zasluženo slaviti sa 77:75!

Bila je ovo briljantna partija Bikova, koji se nisu predavali i koji su pokazali nevjerojatnu borbenost, ali i kvalitetu, sa samo osam igrača u rosteru, od čega je mladi Frano Miloloža u ovoj zahtjevnom dvoboju dobio tek nešto manje od tri minute.

Bez bolesnih Kalajžića, Bakovića i Sokola nije se Gorici davalo previše šanse u ovom dvoboju, ali ekipa Mladena Starčevića je već ove sezone skinula skalp Vitaminima, a sada je još jednom porazila ekipu koju s klupe vodi hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.

Nakon u potpunosti izjednačene prve dionice (15:15), Cedevita je u finišu prvog poluvremena uspjela napraviti 'osjetniju' prednost i u nastavak dvoboja ući s plus šest na semaforu (38:32).

U trećoj dionici Cedevita je prvo napravila ogromnu razliku i prerano su se domaći košarkaši ponadali kako je utakmica odlučena. U 38. minuti je na semaforu bilo ogromnih 65:47, ali nije im to bilo dovoljno za pobjedu.

Iskusni Ante Mašić tada pogađa važnu tricu, pogađali su i Batur i Cinac, ali u posljednjih deset minuta ulazi se s još uvijek velikih 67:56.

Još je sredinom posljednje dionice Cedevita Junior imala devet poena viška, ali tada su Goričani pokazali kako za njih nema izgubljene utakmice.

Uljarević pogađa dalekometnu tricu, priključili su mu se Cinac i Tomas, a za potpuni povratak u susret zaslužan je kapetan Borna Kapusta, sjajnom tricom za 73:73, minutu i pol prije kraja.

Uslijedila je igra živaca, a ključni ubačaji bili su Karla Uljarevića iz jedne teške, gotovo nemoguće situacije, ali i mirna ruka Cinca, koji je deset sekundi prije kraja spremio oba bacanja za 75:77 na semaforu.

Mulaomerović tada zove minutu odmora, domaći imaju zadnji napad, međutim, Gorica je odigrala fantastičnu obranu i Cedevita opstaje bez šuta za izjednačenje ili pobjedu.

Majstorska je ovo bila partija velikogoričkih košarkaša, koji su još jednom pokazali kako će svim klubovima u Hrvatskoj biti izuzetno težak suparnik i kako će u doigravanju biti momčad koju će svi željeti izbjeći.

Nemoguće je bilo koga izdvojiti, ali Dino Cinac je, nakon Cibone i Splita, pružio još jednu fenomenalnu partiju, uz double-double učinak od 19 ubačenih poena i 11 skokova. Kapusta je kapetanski razigravao ekipu, upisao je 11 asistencija, ali i devet poena. Iako je imao katastrofaknih 2/12 iz igre, pogodio je kada je najviše trebalo.

Uljarević je dodao 16 poena, a dvoznamenkasti učinak imao je i Ivan Batur, koji je zabio 11 koševa. Novopridošli Luka Tomas pokazao je zašto je nedavno doveden kao pojačanje, a svoj doprinos dali su i iskusni Ante Mašić, kao i Ivan Tvrtko Majić.

Međutim, ovo je bio jedan tipičan primjer prave momčadske pobjede, pa prema tome velike zasluge idu i treneru Starčeviću i pomoćniku Braslavu Turiću.


Kod poraženih je bolji od ostalih bio Rok Radović s 21 poenom.

 

U idućem kolu Bikovi gostuju u Zaboku, a onda, 9. travnja, u Veliku Goricu stiže Zadar. Bit će to prava košarkaška fešta i prava prilika da Goričani dobiju podršku navijača kakvu i zaslužuju!  

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli