Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Dario Špikić igrat će Ligu prvaka: Veličanstveno slavlje Dinama nakon drame na Maksimiru!

25.08.2022. / Damir Žbulj

Još jedan veličanstven uspjeh ostvarili su nogometaši zagrebačkog Dinama, plasmanom u Ligu prvaka, elitno europsko klupsko natjecanje!

Važan dio tog ovosezonskog uspjeha je i Velikogoričanin Dario Špikić, koji je ponovno bio jedan od najboljih u plavom dresu...

 

Hrvatski prvak je na rasprodanom Maksimiru dočekao norveški Bodo/Glimt, nakon minimalnog 1:0 poraza u prvom dvoboju.

Dinamovci su u regularnom uspjeli nadoknaditi zaostatak, a u završnici produžetka uspjeli su 'dotući' suparnika te s konačnih 4:1 osigurati veliko slavlje! [VIDEO]Špikić je opet bio u početnoj postavi trenera Ante Čačića i još je jednom dokazao kako apsolutno zaslužuje biti dio ove velike momčadi. Imao je nekoliko sjajnih akcija, bio je jedan od najraspoloženijih, najrastrčanijih i najborbenijih na travnjaku, a zaista je šteta što njegova 'rolica' Ademiju u 32. minuti nije završila pogotkom nego je udarac kapetana uzdrmao gredu.

Dinamo je poveo već u četvrtoj minuti, poslije odličnog proigravanja mladog Baturine i solo akcije Mislava Oršića, no, vrhunac dvoboja bio je spektakularni zgoditak Brune Petkovića u 35. minuti, koji je fenomenalnim 'škaricama' povećao prednost Plavih.

Špikić je na terenu bio sat vremena, umjesto njega je ušao Emreli, a slučajno ili ne, nakon te izmjene i izlaska Baturine Dinamo je 'opasno živio' sve do kraja regularnog vremena. Norvežani su uspjeli smanjiti zaostatak, izboriti produžetak, ali tada su Plavi ponovno pokazali svoju snagu.

Uspjeli su uspostaviti ravnotežu, a u samoj završnici 'dokrajčili' su goste s dva ubojita kontranapada.

Prvo je Josip Drmić fenomenalno poentirao s ruba kaznenog prostora, a onda je i asistirao Petru Bočkaju za potvrdu veličanstvene pobjede. [VIDEO]

Ovo je Dinamov ukupno 18. ulazak u skupine europskih klupskih natjecanja od čega osmi u Ligu prvaka. Ždrijeb skupina na rasporedu je u četvrtak u Istanbulu u 18 sati.

Trener Ante Čačić ove je večeri ušao u klupsku povijest: postao je drugi trener koji je dvaput uveo Dinamo u skupinu Lige prvaka.

Uspjelo mu je to 2012. godine i sad... 

 

Prethodno je to učinio nikad zaboravljeni Zlatko Cico Kranjčar koji je plave uveo u skupinu elitnoga europskog klupskog natjecanja 1998. i 2016. godine! 

Podijeli