Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Kotarski poklonio pogodak Fincima, Fruk zabio golčinu, Jura Pršir odigrao dobro drugo poluvrijeme u prvom porazu Mladih Vatrenih

30.03.2022. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska U-21 nogometna reprezentacija poražena je u Varaždinu od Finske u osmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nakon remija s Austrijom prije nekoliko dana, ovo je još jedan nezadovoljavajući rezultat za izbornika Igora Bišćana i njegove izabranike.

Od prve minute je i u ovom susretu na vratima bio čuvar mreže Dominik Kotarski, koji se i nije baš proslavio. Doslovno je poklonio gol Fincima za početnu prednost u otvaranju utakmice, a gosti su do poluvremena u potpunosti 'razbili' Hrvate te su na predah otišli s tri pogotka prednosti.

U nastavku puno bolje izdanje Mladih Vatrenih, Josip Šutalo je smanjio zaostatak, a na konačnih 2:3 u finišu susreta, sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora, postavio je Toni Fruk, veznjak turopoljskog prvoligaša, koji je u igru ušao u 80. minuti.

Drugo poluvrijeme je na travnjaku proveo Jurica Pršir, a pokazao je kako za njega ima mjesta i u početnoj postavi ove U-21 reprezentacije.

David Čolina, još jedan velikogorički nogometaš, koji nosi dres Hajduka, ovaj je susret odgledao s klupe. 

Hrvatska je još uvijek vodeća momčad u skupini, s 19 bodova iz osam nastupa. Austrija ima tri boda manje, a Norvežani su na 15 bodova, uz dvije utakmice manje. Kvalifikacije će naša U-21 reprezentacija zaključiti u lipnju, gostovanjima kod Norveške i Estonije.

Na reprezentativnom okupljanju s Vatrenima u katarskoj Dohi bio je naš Velikogoričanin Ante Budimir, ali nije uspio zabiti niti u 1:1 remiju sa Slovenijom, a niti u 2:1 preokretu protiv Bugarske.

Dalić je već potvrdio kako na Budimira ozbiljno računa za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, međutim, Ante će morati popraviti realizaciju u reprezentativnom dresu, ako želi dati značajniji doprinos uspjesima Hrvatske.

Protiv Slovenaca je zaigrao u početnoj postavi, na travnjaku je proveo 69. minuta i nakon utakmice izbornik Dalić imao je prigovora na njegove neiskorištene prilike. Protiv Bugara je dobio posljednjih pola sata...

Iduće okupljanje Vatrenih bit će u lipnju na početku novog izdanja Lige nacija, vjerujemo s Budimirom u reprezentativnom kadru.

Podijeli