Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Nezaustavljiva Gorica preživjela i gostovanje u Kustošiji!

07.04.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice slavili su na gostovanju kod Kustošije u 26. kolu Druge HNL te su nastavili svoj pohod prema prvoligaškom društvu! Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, ali niti ozbiljnijih prilika, u nastavku su 'proradili' sjajni Nigerijac Atiemwen te Estonac Ojamaa i Rumunj Astafei, koji su osigurali teško izboreno 2:1 slavlje.

Kustošija je 15-ak minuta prije kraja smanjila zaostatak iz penala kojeg je izborio Marko Bjelanović, a u posljednjoj minuti sudačke nadoknade domaćin je propustio dva čista zicera u istom napadu za izjednačenje rezultata.

Gorica je povela u 51. minuti susreta fenomenalnim dalekometnim pogotkom Atiemwena, koji je još jednom potvrdio o kakvo se vrhunskom pojačanju radi.

Sedam minuta kasnije ponovno se trese mreža Kustošije nakon što je sjajno probio stranu Ojamaa, oštro ubacio na peterac, gdje se Astafei odlično snašao, podmetnuo nogu i skrenuo loptu pored domaćeg vratara.

Kustošija je smanjila zaostatak u 76. minuti. Bjelanović je pobjegao gostujućoj obrani, Kahlina je morao intervenirati i prekršajem za žuti karton zaustaviti suparničkog napadača, koji je bio i siguran izvođač kaznenog udarca.

Opasno je Gorica živjela u završnici, no, pamtit će se pobjeda i dragocjena tri boda koja će biti izuzetna važna u prvoligaškim ambicijama. Podsjetimo, sredinom prošlog mjeseca na ovom istom neugodnom gostovanju završilo je bez pobjednika 1:1. 

U sedam 'proljetnih' kola Gorica je ostvarila pet pobjeda i dva remija, a na ljestvici sada ima ukupno 49 bodova, sedam više od Dugopolja, koje ima i utakmicu manje.

U idućem kolu na Gradski stadion stiže Novigrad. 

Druga HNL, 26. kolo:
Kustošija - HNK Gorica 1:2 (0:0)

HNK Gorica: Kahlina, Mchedlishvili, Čagalj, Ljubisavljević, Špičić - Marina, Atiemwen (Krsnik 90'), Zenko (Maslowski 46') - Matošević (Dvorneković 46'), Ojamaa - Astafei.

 

Foto: GoricaTV

Podijeli