Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Novi poraz košarkaša u dramatičnoj završnici: Uljarević u zadnjem napadu nije uspio slomiti Furnir

11.12.2022. / Damir Žbulj

Nažalost, košarkaši Gorice upisali su protiv zagrebačkog Furnira i deveti ovosezonski poraz pa su ostali na samo dvije 'mršave' pobjede.

Bio je to dramatičan dvoboj u kojem su obje ekipe imale svoje dionice. Gosti su nakon prvih deset minuta imali osam poena prednosti, ali je na poluvremenu rezultat bio poravnat.

Bikovi su s dobrom igrom nastavili i u drugom poluvremenu i u posljednjih deset minuta ulazi se sa 65:62...

I onda kreće drama i velika borba za svaku loptu. Polaganjem Uljarevića na četiri minuta prije kraja Gorica ima minimalnu prednosti, no, bilo je to posljednji put na utakmici. U samoj završnici obje ekipe su dosta griješile, ali Furnir se ipak bolje snašao.

Na ulasku u zadnje dvije minute Jelenković ubacuje tricu za 'minus jedan', no, na suprotnoj strani odgovornost preuzima Hollingsworth, koji zabija koš i dodatno na minutu prije kraja , a u finišu je bio nepogrešiv s linije slobodnih bacanja...

Šest sekundi prije kraja na semaforu je 77:80, a Gorica dobiva 'poklon' u obliku nesportske pogreške Hollingswortha na Uljareviću.

Bek Gorice zabija oba bacanja, ali u zadnje četiri sekunde nije uspio realizirati polaganje za pobjedupa je na kraju ostalo 79:80.

 

Šteta.

Dino Cinac je ponovno predvodio Bikove s 21 poenom i šest skokova, dok se Uljarević zaustavio na 14 koševa. Iako je pogodio devet od deset slobodnih bacanja, iz igre je imao tek 2/6, uz devet asistencija. Dvoznamenkasti učinak imao je još tek Toni Jelenković, sa 14 poena te po četiri skoka i asistencije. Prvo ime Furnira bio je nezaustavljivi Matej Bošnjak s 25 poena i šest skokova.

 

Bio je ovo dvoboj koji se mogao, možda i treba dobiti, ali nema previše vremena za plakanje...

Jasno je kako Bikove ove sezone čeka bespoštedna borba za opstanak, a posebno će važna biti iduća utakmica, na gostovanju kod Zaboka, ekipe koju su Goričani dobili na otvaranju sezone.

No, puno toga se od tada promijenilo. Zabočani su također promijenili trenera, sada ih vodi Domagoj Kujundžić, i u ovom kolu uspjeli su dobiti Dinamo.

Bit će to pravi derbi začelja, jer obje momčadi nakon prvog kruga HT Premijer lige imaju samo dvije pobjede.

Podijeli