Novosti Sport Događanja

Želimir Delač predvodio MK Velika Gorica na 'Hendrix half' polumaratonu

05.04.2023. / Damir Žbulj

Maraton klub Velika Gorica sudjelovao je na popularnoj zagrebačkoj utrci Hendrix half, polumaratonu nazvanom po znamenitom 'Hendrixovom mostu', ispod kojeg su bili i start i cilj utrke.

U organizaciji AK Sljeme trčalo se po sjevernom savskom nasipu do Jankomirskog mosta i natrag po južnoj strani. Više od 290 natjecatelja završilo je utrku, a solidan rezultat ostvario je Želimir Delač, koji je s 1.42.18 završio na respektabilnom 33. mjestu ukupnog poretka i 32. među muškarcima.

"Polumaraton je istrčao i Darko Kovač, samo tjedan dana nakon prethodnog halfa u Poreču, pa je zbog umora rezultat bio nešto skromniji – 2.16.07. U popratnom programu, na utrci od 5 kilometara, sudjelovalo je troje članova obitelji Prpa, među njima otac Ivica i kćer Severina kao predstavnici našeg kluba. Ivica je odličnim tempom i s rezultatom 23.58 došao do 19. mjesta generalnog poretka od 281 finišera, odnosno 16. među muškima. Severina je s rezultatom 37.36 bila 246. ukupno i 126. u ženskoj konkurenciji. Valerija Prpa je svoju prvu peticu istračala za 38.10 minuta," javio je tajnik kluba Bruno Škrinjarić.

Trkačice i trkači MK Velika Gorica marljivo treniraju za buduće nastupe u različitim utrkama i ligama, a iduća prilika za odlične rezultate bit će i Osječki Ferivi polumaraton, koji je na rasporedu 15. travnja.

Podijeli