°C 19

Potpora za dojenje mladim mamama

21.02.2018.

Redakcija

Dom zdravlja Zagrebačke županije u suradnji s koordinacijskim timom za promicanje dojenja na području županije organizira 'Grupu za potporu dojenja u Velikoj Gorici'.

Grupni termini održavat će se prvog i trećeg utorka u mjesecu s početkom u 11 sati pod voditeljstvom patronažne sestre Ankice Blažević te drugog utorka u mjesecu kada će grupu također u 11 sati voditi patronažna sestra Marica Čardžić.

U novoosnovanoj grupi moći ćete dobiti emocionalnu potporu u vrijeme dojenja kao i praktične savjete o dojenju te usvajanju vještina kvalitetnog roditeljstva. Nudi se i mogućnost razmjene iskustava s drugim majkama u vezi dojenja, kao i uvođenja nemliječne hrane, a pruža vam se i prilika za druženje u ugodnom društvu.

Organizatori poručuju da se odluka o dojenju donosi za vrijeme trudnoće, odnosno u trenutku kada se poželi imati dijete, a iako za većinu mama i beba dojenje od početka ide bez problema za neke je ipak potrebno malo vremena, strpljenja i pomoći sa strane.
Također ističu da je dojenje najprirodniji, najzdraviji, a samim time i najprihvatljiviji oblik prehrane novorođenčadi i djece dojenačke dobi te dodaju da svakodnevni česti bliski kontakti između majke i djeteta potiču razvoj sigurne emocionalne privrženosti.

Sve zainteresirane Velikogoričanke mogu se obratiti Domu zdravlja Zagrebačke županije, ispostava Velika Gorica, ili na kontakt broj voditeljicama grupa.

Ankica Blažević
Kontakt: 098/171-0498

Marica Čardžić
Kontakt: 098/965-9560