Novosti Sport Događanja

Derbi u Sesvetama: Nezaustavljivi Dumenčić 'torpedirao' Goricu iz Kupa

16.02.2022. / Damir Žbulj

Nažalost, ždrijeb je odlučio da se u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa Gorica sastane sa Sesvetama i bio je to pravi derbi klubova koji su ove sezone izborili svoje mjesto u Ligi za prvaka, među šest najboljih u Hrvatskoj.

U potpunosti izjednačen i dramatičan okršaj na kraju je pripao domaćinu, a pogodak odluke u posljednjoj minuti za 30:29 zabio je nezaustavljivi Ivan Dumenčić, kojem je to bio 11. gol na utakmici, uz tek dva promašaja.

Goričani su u nekoliko navrata u prvom poluvremenu bili u prednosti, ali bio je to okršaj dva gotovo u potpunosti izjednačena suparnika.

Sesvete su imale i 'plus tri', ali na predah se odlazi s 15:14, nakon što je Lucian Bura pronašao put do mreže domaćih.

U nastavku se vodila prava rukometna bitka, ekipe su se iz minute u minutu izmjenjivale u minimalnom vodstvu, no, Sesvećani su ipak u posljednjih deset minuta ušli s 26:23.

Ništa još niti tada nije bilo odlučeno.

Goričanec i Laljek pobrinuli su se da Gorica u potpunosti uhvati priključak i dođe do izjednačenja.

U samom finišu domaći su uvijek jedan korak ispred, no, Laljek i kapetan Ceković omogučili su da se u zadnje dvije minute uđe s 29:29 na semaforu.

Nažalost, Juro Čakarić tada nije realizirao jednu kontru, a nakon minute predaha Dumenčić iz daljine postiže ključni zgoditak. 

Gorica je propustila odvesti utakmicu u produžetak te se i na kraju, prije očekivanja, oprostila od natjecanja u Kupu.

Bura je precizan bio osam puta, koliko je dodao i Laljek, dok je Čakarić zabio pet golova.

Uz nezaustavljivog Dumenčića u pobjedničkim redovima istaknuo se i Davor Gavrić sa sedam golova, dok su Stipe Purić i Filip perić imali svaki po pet obrana.

Prvenstvena sezona u Paket24 Premijer ligi nastavlja se u nedjelju, kad na otvaranju Lige za prvaka u Veliku Goricu stiže našički Nexe.

Podijeli