Novosti Sport Događanja

Gorica dočekuje Cedevitu Junior predvođenu novim izbornikom Hrvatske: Zadnju utakmicu nismo odigrali dobro, ovo je prilika da dokažemo

27.01.2022. / Damir Žbulj

U petak od 17 sati košarkaši Gorice na svom parketu dočekuju Cedevitu Junior, ekipu koja će se ove sezone boriti za naslov prvaka Hrvatske i koja na klupi ima novog izbornika naše reprezentacije, Damira Mulaomerovića.

U prvom međusobnom ovosezonskom dvoboju Vitamini su slavili i bit će ovo prilika za revanš.

Bikovi trebaju isprati gorak okus poraza kod Škrljeva u prošlom kolu...

"Cedevita jako dobro igra ove godine što najbolje potvrđuju njihovi rezultati. Imaju vrhunskog trenera i igrače, spoj mladosti i iskustva. Mi zadnju utakmicu nismo dobro odigrali i ovo nam je prilika da se dokažemo protiv ovako dobre ekipe. Igramo doma i idemo dati sve od sebe te pokušati pobijediti," najavio je okršaj iskusni Ante Mašić.

Gosti su ove sezone upisali 12 pobjeda i tek tri poraza, dok je Gorica na omjeru 9-8.

"U Veliku Goricu na dolazi ekipa koja je apsolutni hit u dosadašnjem dijelu HT Premijer lige na čemu im iskreno čestitamo, ne samo igračima, nego i trenerima Mulaomeroviću, Pešutu i Skelinu koji uspješno vode svoj tim. S 12 pobjeda i tri poraza trenutno su na trećem mjestu HT Premijer lige što im daje ulogu favorita u ovoj utakmici. S druge strane tim Gorice unatoč odlascima nekih igrača i problemima s COVID infekcijom imat će dodatni motiv jer osim bodova koje pobjednik dobiva igrači će imati mogućnost novoizabranom izborniku Mulaomeroviću prikazati da i oni mogu dati svoj doprinos izazovima reprezentacije. Iskreno se veselim dvobojima Kalajžić, Kapusta, Uljarević i Batur naspram Filipović, Šabić, Batinić i Radović. Nudi nam to dvoboj najboljih asistenata lige, našeg Kapuste i Cedevitinog Filipovića. Cedevita Junior je preciznija u postocima šuta za dva i tri poena te je bolja u skoku, ali i Gorica ima što za reći na parketu. Pogotovo iskusni igrači poput Mašića, Cinca i Bakovića. S druge strane Bundović, koji je aktualni reprezentativac, te Planinić, Miličević i Bošnjak su sve samo ne lagani protivnik. Pozivam sve ljubitelje košarke da svojim dolaskom u Gradsku sportsku dvoranu daju glasnu podršku našem timu,” poručio je pomoćni trener Gorice, desna ruka Bože Radoša, iskusni Mladen Miki Starčević.

Utakmica u petak počinje u 17 sati u Gradskoj Sportskoj Dvorani u Velikoj Gorici, a prijenos je na Arenasportu.

Dolazak na utakmicu dozvoljen je prema važećim epidemiološkim protokolima za otprilike 100 navijača s važećim COVID potvrdama ili negativnim testom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)

Podijeli