Novosti Sport Događanja

Humanitarka prkosila i kiši

23.05.2017. / Sportska redakcija

Iza nas je još jedno izdanje Humanitarke u organizaciji Goričana. Ako je suditi prema prvim reakcijama njeno četvrto izdanje bilo je najuspješnije i najbolje do sada, bez obzira na to što je završnicu pokvarila dosadna kiša. No, ni ona nije mogla uništi trud i napore koje su organizatori uložili u još jedan nezaboravan dan na betoncu u Cvjetnom naselju.

-Trenutno nema riječi kojima bi opisali dan, ono je bio san! Hvala Gorica!- poručuju Goričani koji su još jednom uspjeli u svom cilju, pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Ovoga puta usrećili su Frana Krasnića i njegovu obitelj koji su također došli do Cvjetnog naselja gdje su mu navijači priredili još jedno iznenađenje.

Dolazak Futsal Dinama sve je iznenadio

Od prvog izdanja Humanitarke 2014. godine svi zainteresirani se na ovom se turniru mogu učlaniti u Futsal Dinamo za čije su osnivanje najzaslužniji upravo navijači. Sve njih ove su godine odlučili svojim dolaskom počastiti i prvotimci kluba koji su u Velikoj Gorici zastali na svom putovanju za Split gdje ih je očekivao prvi polufinalni susret doigravanja za prvaka Hrvatske protiv Split Tommyja.

Njihov dolazak najviše je razveselilo i njihov vjernog fana, Frana kojem je Matija Capar tom prilikom uručio i dres Futsal Dinama ostavivši junaka naše priče bez ijedne riječi, kao i sve druge koji su djelić svog vremena proveli u Cvjetnom naselju gdje dobre zabave, ali i kvalitetnog malog nogometa nije nedostajalo.

-Naš klub nije samo an sportskom terenu i dvorani, jer mi se i kroz humanitarne akcije pokušavamo što više približiti narodu koji nas bodri kako bi im se zahvalili što su uz nas- rekao nam je Matija Capar koji se kao i njegovi suigrači oduševio svime što ih je dočekalo.

-Nisam očekivao da će ovdje biti ovoliko ljudi, ovo je veliko iznenađenje i veliki motiv pred utakmice sa Splitom- zaključio je Capar.

Pobjednik VG sport caffe

Svake godine interes za sudjelovanjem na Humanitarki je sve veći, no sudjelovati mogu samo 24 momčadi. Rivalstvo među sudionicima, a pogotovo među ekipama goričkih kafića vidljivo, jer svatko želi biti pobjednikom što je stvar prestiža. Četvrto izdanje turnira donijelo je i četvrtog pobjednika, momčad VG sport caffea koja je pod komandom Ivice Krmpotića otišla do trona. U finalu su boljim izvođenjem udaraca sa sedam metara svladali konobare Absoluta koji su u tri navrata imali završni udarac za pobjedu. No, niti jednom Damir Kuhar nije uspio svladati Matiju Caputa koji je zaustavljao njegove udarce, da bi Josip Jurić u konačnici Krmpinim konobarima donio „kantu“.

-Turnir je bio fantastičan, 31 utakmica uz odličan mali nogomet je odigrana. Svim ekipama skidamo kapu za fer i korektnu igru te neumornu trku, pogotovo u završnom dijelu turnira gdje je uz jaku kišu, teren bio mokar, sklizak te je dodatni oprez bio neophodan- kažu Goričani.

Kad se podvuče konačna crta bilo je to još jedno nezaboravno druženje i zabava. Posebna atrakcija ponovno je bio nastup cura iz Legalisa koje su dečki iz Master centra Zagreb uoči utakmice iznenadili ružama. No, to im na kraju nije donijelo pobjedu, jer cure su na terenu ipak bile bolje.

Uz njih, pljesak i simpatije okupljenih pokupila je i momčad CB Alkara te njihova proslava gola uz strijelca Labu.

To je samo tek dio onoga što se moglo doživjeti u Cvjetnom naselju, a kako je sve izgledalo možete vidjeti i u našoj FOTOGALERIJI.


Podijeli