Novosti Sport Događanja

Ines Grdenić i Petar Orešković brončani na seniorskom državnom prvenstvu: Ostaje žal, možda smo očekivali i bolji rezultat

09.04.2024. / Damir Žbulj

U Zagrebu je održano seniorsko karate prvenstvo hrvatske u borbama, na kojem je Karate klub Velika Gorica osvojio dvije nove vrijedne medalje!

U SD Peščenica nastupili su Ines Grdenić u kategoriji do 55 kilograma, Lucija Kirinić u kategoriji do 50 kilograma i Petar Orešković u kategoriji do 60 kilograma.

"Ines je nakon četiri borbe osvojila brončanu medalju, no, moramo reći da smo možda i očekivali bolji rezultat, jer je ona iskusna i kvalitetna natjecateljica. Ipak, nažalost u polufinalnom meču su nijanse odlučivale," javio je čelnik i trener Goran Živković, koji je vodio ekipu na ovom natjecanju.

U svojoj karijeri Ines je mlađim uzrasnim kategorijama osvojila četiri europske i jednu svjetsku medalju, a u zadnjih 14 godina nije se vraćala doma s državnog prvenstva bez osvojene medalje, najčešće zlatne.

"To je zaista jedan izuzetan podatak vrijedan respekta," dodao je Živković.

"Petar je također osvojio medalju brončanog sjaja, no, također ostaje žal, jer smatramo da je mogao u polufinalnom meču drugačije reagirati, protiv kasnijeg prvaka Hrvatske..."

"Luciji je ovo bilo prvo seniorsko prvenstvo i mora se zadovoljiti petim mjestom. Ona je jedna jako talentirana natjecateljica kojoj tek slijede najbolji rezultati," poručio je za kraj.

 

Galerija slika

Ines Grdenić i Petar Orešković brončani na seniorskom državnom prvenstvu: Ostaje žal, možda smo očekivali i bolji rezultat Ines Grdenić i Petar Orešković brončani na seniorskom državnom prvenstvu: Ostaje žal, možda smo očekivali i bolji rezultat Ines Grdenić i Petar Orešković brončani na seniorskom državnom prvenstvu: Ostaje žal, možda smo očekivali i bolji rezultat

Podijeli