Novosti Sport Događanja

Ines Grdenić uvjerljivo obranila titulu seniorske prvakinje Hrvatske: Ima velike izglede za nastup na Europskom prvenstvu

30.03.2022. / Damir Žbulj

U Rijeci je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u karateu, a Veliku Goricu predstavljali su Mia Mijović, Petar Orešković i Ines Grdenić, koja je oko vrata stavila zlatnu medalju i obranila naslov prvakinje Hrvatske!

Drugu godinu zaredom Ines je najbolja u Lijepoj našoj i u seniorskoj konkurenciji! Sve borbe je odradila odlično i suparnicama nije prepustila nikakvu nadu u pozitivan ishod.



U finalu kategorije do 50 kilograma višestruka najbolja sportašica našeg grada je uvjerljivo slavila protiv Jelene Pehar, koja joj je bila i prošlogodišnja protivnica u završnici.
 
"Usprkos ozljedama i pehovima uoči samog prvenstva uspjela je odraditi najbolje mečeve otkada nastupa na seniorskim državnim prvenstvima," ispričao je čelnik Karate kluba Velika Gorica Ranko Živković.

Prvenstvo Hrvatske bilo je i prvo od dva izborna turnira za Europsko prvenstvo, koje će se krajem svibnja održati u Turskoj.



Drugi izborni turnir za ulazak u hrvatsku reprezentaciju bit će 'Zlatni pojas Čačka', koji je ujedno i kategorizirani turnir HOO-a.
 
"Želimo našoj Ines puno sreće i zdravlja, neka ostane u trenutnoj formi te da u Čačku odradi mečeve kao u Rijeci," dodao je Živković.



Mia Mijović (-55 kg) i Petar Orešković (-60 kg) zaustavljeni su, nažalost, u prvom kolu, bez šanse za repasažom, jer su njihovi protivnici izgubili iduću borbu.

"Iako su poraženi, borili su se jako dobro. Ukupno je prikazan odličan karate i odlične borbe, a da je bilo malo više sreće i koncentracije mogli smo imati još nekog na postolju," istaknuo je  predsjednik Karate kluba Velika Gorica, za koji nema odmora. Već ovog vikenda kadeti, juniori, U21 i seniori nastupaju na turniru TAD CUP u Rijeci, a nakon toga slijede turniri u Čačku te Maloj Subotici i Ivanić Gradu za U14 uzraste.

Živković je najavio nove izazove: "Još nas jedno važno natjecanje očekuje uskoro, a to je prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U21 uzrast, za koje se trenutno priprema naših 16 natjecatelja. Nadamo se prestanku pehova s ozljedama i želja nam je da svi budu spremni za svoje nadolazeće akcije!"

Karatistice i karatiste čeka naporan raspored, jer su gotovo sva natjecanja iz siječnja i veljače prebačena u drugi dio prvog polugodišta.
 
"Gotovo svaki vikend imamo turnir, a ponosni smo da imamo jednu seniorku s velikim izgledima za odlazak na Europsko seniorsko prvenstvo, imamo 16 kadeta, juniora i U21 natjecatelja, koji će se boriti za Europsko prvenstvo u Češkoj te preko 20 natjecatelja U14 uzrasta, od kojih je veliki dio njih već osvajao medalje na nacionalnim prvenstvima," zaključio je Živković za kraj.

Galerija slika

Ines Grdenić uvjerljivo obranila titulu seniorske prvakinje Hrvatske: Ima velike izglede za nastup na Europskom prvenstvu Ines Grdenić uvjerljivo obranila titulu seniorske prvakinje Hrvatske: Ima velike izglede za nastup na Europskom prvenstvu Ines Grdenić uvjerljivo obranila titulu seniorske prvakinje Hrvatske: Ima velike izglede za nastup na Europskom prvenstvu

Podijeli