Novosti Sport Događanja

Kalajžić na popisu i novog izbornika: Svjesni smo da na Gripama nismo favoriti, ali u Kupu su iznenađenja moguća

15.02.2022. / Damir Žbulj

Bliže se nove utakmice hrvatske košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a na širem popisu novog izbornika Damira Mulaomerovića je i Mate Kalajžić, koji ponosno nosi dres Gorice.

Kalajžić je bio i na prošlom okupljanju, dok je izbornik bio Veljko Mršić, a njegove sjajne igre i u ovoj godini nisu mogle proći nezapaženo.

Hrvatska će 25. veljače u Draženovom domu igrati protiv Švedske, dok će tri dana kasnije gostovati kod iste reprezentacije.

Mulaomerović je objavio širi popis, na kojem su i Mario Hezonja i Kruno Simon, no, upitno je hoće li oni biti u mogućnosti doći na okupljanje, što otvara više mjesta za Kalajžića.

U planovima izbornika su tako Roko Badžim – Szolnoki, Darko Bajo – KK Split, Josip Batinić – KK Cedevita Junior, Danko Branković – KK Cibona, Filip Bundović – KK Cedevita Junor,
Dario Drežnjak – KK Zadar, Mateo Drežnjak – KK Cibona, Goran Filipović – KK Cedevita Junior, Lovro Gnjidić – KK Cibona, Mario Hezonja – UNICS Kazan, Antonio Jordano – KK Zadar, Mate Kalajžić – KK Gorica, Filip Krušlin – Dinamo Sassari, Pavle Marčinković – KK Zadar, Karlo Matković – Mega Mozzart, Dominik Mavra – KK Zadar, Ivan Ramljak – Slask Wroclaw, Roko Rogić – Twarde Pierniki Torun, Matej Rudan – Mega Mozzart, Krunoslav Simon – Anadolu Efes Istanbul, Sven Smajlagić – Nevezis, Željko Šakić – Avtodor, Antonio Vranković – JIP Pardubice i Tomislav Zubčić – Tofaş S.K.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se igraju u šest ciklusa po dvije utakmice, podijeljenih u 1. i 2. krug, kao što je bio slučaj i s kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo. Sljedeći ciklusi su u lipnju 2022., kolovozu 2022. studenom 2022. te veljači 2023.

No, Kalajžić ji njegovi suigrači trenutno su fokusirani na četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića i gostovanje kod Splita u srijedu od 16 sati.

"Svjesni smo da idemo na Gripe i da nismo favoriti, ali ovo je Kup i iznenađenja su uvijek moguća. Ne bi bilo sportski od nas da kažemo da ne idemo pobijediti. Digli smo se timski s ove zadnje dvije pobjede koje su nam puno značile i sad želimo nastaviti niz,” istaknuo je hrvatski reprezentativac iz redova goričkih Bikova.

Završni Final 4 turnir igra se 18. i 19. veljače  u dvorani Centra Zamet, a svoje mjesto u Rijeci već su osigurali Zadar, Cibona i Cedevita Junior.

 

Podijeli