Novosti Sport Događanja

Leš zabio u vlastitu mrežu, Mitrović spasio bod, Gorica u završnici bez isključenog Majstorovića uspjela ostati bez poraza kod Lokosa

06.04.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su bez pobjednika na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Nakon uvjerljivog slavlja u Varaždinu, turopoljski prvoligaš pod vodstvom novog trenera Rajka Vidovića nije uspio iznenaditi Lokose i tako se ponovno uključiti u borbu četvrtu poziciju...


Bila je ovo izuzetno važna utakmica i za domaće, koji su prije nekoliko dana ispali u polufinalu Kupa od Rijeke te im je prvenstvo ostala jedina prilika za izlazak u Europu.

Lokomotiva je na taj način i otvorila utakmicu, dominirala u prvom poluvremenu i zasluženo imala prednost, iako je loptu u vlastitu mrežu za domaće vodstvo pospremio Mateo Leš, nakon udarca Žilinskog i obrane Banića.

Trener Vidović nije previše iznenadio početnim sastavom, s obzirom na to da nije na raspolaganju imao Mrzljaka i Matavža. Ispred Banića su bili Munksgaard, Maloča, Leš i Štiglec, dva zadnja vezna bili su Soldo i Lazarov, ispred njih bio Pršir, na krilima Mitrović i Rukavina te u vrhu napada Ante Matej Jurić.

Poslije slabog prvog dijela Vidović je morao odmah reagirati pa su početkom nastavka ušli Majstorović i Vujnović, umjesto Rukavine i Jurića, dok su pola sata prije kraja Krizmanić i Kapulica ušli umjesto Munksgaarda i Pršira. 

Nije to previše promijenilo odnos snaga na travnjaku, ali kako je utakmica odmicala tako je i Gorica ipak polako 'živnula' i preuzela inicijativu, a to se isplatilo u 73. minuti, kad se za solo akciju odlučio Mitrović, koji je uspio svladati Čavlinu, uz malu pomoć Mersinaja.

U samoj završnici utakmice Majstorović je brzinski zaradio dva žuta kartona, prvi zbog prigovora, drugi kad je na rubu kaznenog prostora zaustavio opasan prodor Šotičeka.

Unatoč pritisku domaće momčadi Gorica je ipak uspjela sačuvati svoju mrežu te je na semaforu ostalo tih 1:1, što je puno bolji rezultat od prikazane partije ove subote u Kranjčevićevoj ulici.

Poslije tri uzastopna gostovanja u idućem kolu Gorica napokon igra na svom travnjaku, a na Gradski stadion u subotu, 13. travnja od 19 sati, stiže Dinamo!

 

 

Standings provided by Sofascore

 

(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Podijeli