Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Bikovi u okršaju s Cedevitom: Liga šestorice je pun pogodak

29.03.2022. / Damir Žbulj

Nakon nesretnog poraza od Cibone i gubitka bodova od Splita, poslije kojeg je Gorica poslala i službeni prigovor HKS-u na suđenje, velikogorički Bikovi nastavljaju borbu u Ligi za prvaka na gostovanju kod Cedevite Junior, koja je također u ovaj dio natjecanja krenula s dva poraza.

-->>> KK Gorica: Neprofesionalne sudačke odluke utjecale su na ishod utakmice sa Splitom


Bit će to sigurno jedan pravi derbi, a u posljednjem međusobnom dvoboju slavila je Gorica: "Protivnik kojeg smo respektirali i u regularnom dijelu lige i s kojim smo imali dvije vrlo interesantne utakmice. Iz posljednjeg susreta zapamtili smo Šabića koji je za 28 minuta poentirao 26 puta te imao slobodna bacanja 12/12. Kod nas je najbolji bio Mate Kalajžić, ali će nam on sada nedostajati," najavio je trener Gorice Mladen Miki Starčević, koji je jedan dio svoje karijere proveo u Cedeviti.

Ne samo da neće biti Kalajžića, nego će Gorica biti i bez Bakovića i Sokola pa će to dodatno otežati posao Bikovima. 

"Oni su odlična ekipa koju s klupe vodi izbornik Mulaomerović. U prva dva kola Lige za prvaka imali su čak 53 slobodna bacanja, dok smo mi protiv Cibone i Splita imali tek 21 bacanje. To može govoriti o statusu, a može govoriti i o tretmanu i o još puno toga. Cedevita šutira i puno trica, u prve dvije utakmice bacili su ih 56, ali su imali samo 32 asistencije..."

U njihovim redovima su dva aktualna hrvatska reprezentativca, Goran Filipović i Filip Bundović. Kao odlično pojačanje pokazao se i nekadašnji Bik Ivan Vučić, a tu su još i precizni Šabić te mladi Kučić, slovenski reprezentativac Rok Radović...

"Dvoboj će, pretpostavljam, biti neizvjestan, baš kao i svi ostali susreti, jer Liga šestorice je pun pogodak. Utakmice su jako kvalitetne, a mi smo i protiv Cibone i protiv Splita imali šansu pobijediti, naročito protiv Splita kad smo 37 minuta proveli u vodstvu. Cedevita isto ima dva poraza tako da će nakon utorka barem jedna od ove dvije ekipe imati pobjedu," dodao je Starčević.

Utakmica se igra u 'dvojci' zagrebačkog Doma sportova od 19 sati, a izravan prijenos je na HKS TV [LIVESTRAM]


"Nakon nesretnog poraza od Splita u zadnjim sekundama očekuje nas još jedna teška utakmica protiv Cedevite Junior. To je odlična ekipa  koja se pred Ligu za prvaka dodatno pojačala. Međutim, ako budemo igrali kao i u zadnje dvije utakmice, gdje smo oba puta bili vrlo blizu pobjede, možemo se nadati uspjehu," poručio je Ivan Tvrtko Majić.

Večeras još dalmatinski derbi za mjesto na vrhu ljestvice igraju Split i Zadar.

 

 

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli