Novosti Sport Događanja

Pršir: Varaždin mora biti smjernica za dalje, takav gard i pristup moraju biti minimum

05.04.2024. / Damir Žbulj

Nakon sjajne partije u Varaždinu i pobjede pod vodstvom novog trenera Rajka Vidovića, nogometaše Gorice u subotu od 16.50 sati čeka gostovanje kod Lokomotive, koja je trenutno na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s bodom prednosti ispred Osijeka u borbi za Europu.

No, osam kola prije kraja sezone i turopoljski prvoligaš je od Lokosa udaljen samo šest bodova i subotnjom pobjedom u Kranjčevićevoj može se aktivno vratiti u tu priču. Pomalo nevjerojatno poslije svih onih silnih ovogodišnjih poraza...

"Ljepše je nakon pobjede ići u goste Lokomotivi, jednoj odličnoj ekipi. Čeka nas izuzetno zahtjevan protivnik, možda ove godine uz Rijeku i najkvalitetniji, koji ove godine ima tek jedan prvenstveni poraz i sada ovaj od Rijeke u Kupu. Dosta su mlada ekipa, s par iskusnih igrača, uz odličnog trenera, koji to vodi jako dobro. Čvrsti su, agresivni, a možda su i najbolji u tranziciji iz obrane u napad," istaknuo je trener Vidović pa dodao:

"Sigurno da će na njih ostaviti trag ova utakmica u srijedu, ali imaju dosta mladih igrača i dosta širok kadar. Mislim da će oni biti jako motivirani za ovu utakmicu u subotu. Ali, vjerujem da su i moji dečki jako raspoloženi i mogu odigrati kvalitetno i mogu biti jako disciplinirani, koncentrirani i ja se baš veselim toj utakmici!"

Matavž i Mrzljak su upitni, svi su ostali su spremni, osim Ndockyta, kojeg još neko vrijeme neće biti u sastavu.

"Vratio se u Varaždinu Vujnović, veselim se njegovom povratku, bit će nam od velike pomoći, jer se radi o kvalitetnom igraču. Mislim da će Ndockytu trebati još neko vrijeme da se vrati," otkrio je iskreno.

U 4:2 slalvju u Varaždinu su po pogodak i asistenciju upisali i Gabriel Rukavina i Ante Matej Jurić, ali i Jura Pršir, koji je izlaskom Mrzljaka i preuzeo kapetansku traku.

Pod novim trenerom osjetila se njegova renesansa:

"Odigrali smo stvarno jednu baš dobru utakmicu i to nam mora biti smjernica za dalje i da u svakoj utakmici izađemo s tim gardom i pristupom i to mora biti neki minimum. Drago mi je stvarno zbog te pobjede, naravno i zbog gola i asistencije i da smo izašli iz te neke krize. Nadam se novim dobrim rezultatima..."

"Svi znamo koliko je teško igrati u Kranjčevićevoj i da teren nije u najboljem stanju. Ali, kako nama tako njima. Mi moramo biti na 100 posto i idemo i tamo uzeti sva tri boda. Nadam se da ćemo to ostvariti. Ne bih nikog isticao, imaju širok kadar, svi su kvalitetni, u tranziciji opasni. Ali mi se moramo posvetiti sebi i najvažnije je da mi budemo pravi," zaključio je Pršir.

U 29. kolu SHNL-a Osijek će gostovati kod Rudeša u petak, u subotu će još Varaždin igrati u Koprivnici, dok će u nedjelju Dinamo dočekati Istru 1961, a vodeća Rijeka uzdrmani Hajduk.

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli