Novosti Sport Događanja

Rendulić: Ako odigramo kao protiv Dinama, onda za nas neće biti problema

18.02.2022. / Damir Žbulj

Turopoljski prvoligaš je u seriji od četiri uzastopna poraza. Nakon što su jesenski dio sezone zaključili domaćim gubitkom bodova od Šibenika, u nastavku natjecanja izgubili su u Puli, od Hajduka i kod Dinama.

Za razliku od dvoboja sa Splićanima, na Maksimiru su Goričani izgledali solidno u obrani i opasno u napadu, što je ipak razloga za optimizam prije dolaska Slaven Belupa, u petak od 18 sati.

Trener Krunoslav Rendulić zbog žutih kartona i lakše ozljede ionako ne bi mogao računati na Kristijana Lovrića, no, nakon njegovog velikog transfera u Osijek morat će razmišljati kako dalje bez najboljeg igrača...

"Gorica se etablirala kao klub koji prodaje igrače za milijunske iznose. Drago nam je da se to nastavilo s Lovrićem, vjerujem kako on neće biti zadnji. O njegovim kvalitetama ne treba trošiti riječi, zna se što je značio svih ovih godina za Goricu. No, sada smo prisiljeni na život bez njega, adaptirat ćemo se i nadamo se kako ćemo uspješno prebroditi ostatak sezone..."

Iyayi Atiemwen, popularni Beli, trebao bi 'popuniti rupu' do kraja sezone.

"Sigurno da je dobro za nas što je došao Atiemwen. On ima kvalitetu, ali i poznaje ovu sredinu. Mislim da je on i više nego dobra zamjena za Lovrića."

"Imali smo ove zime više odlazaka nego dolazaka, ali tako je to u ovom trenutku. Ne treba se žaliti i oni momci koji su ovdje imaju kvalitetu, dobit će priliku. Drago mi je da se Toni Fruk vraća, uskoro će biti spreman. Drago mi je da su se vratili igrači poput Krizmanića, Pršira..."

"Ne treba zaboraviti niti Joeyja Suka, koji nije igrao skoro godinu dana. Svi oni love pravi ritam i na dobrom su putu da uhvate pravu formu."

Goricu su ove zime napustili, uz Lovrića, još i Ivan Banić, Fran Brodić, Elvis Sarić, Niko Janković, Albi Doka, Junior Martinsson Ngouali i Martin Šroler.

Slaven Belupo je u prošlom kolu poražen na Poljudu, no, ove je godine slavio u Osijeku i remizirao sa Šibenikom. Farmaceuti na ljestvici imaju tek šest bodova manje od Gorice

"Nema lakih protivnika. Belupo je dobra momčad, koja ima kvalitetu i da nije tako sigurno ne bi pobijedili Osijek u Gradskom vrtu! Imaju odličnog tenera Zekića i ne očekuje nas lagana zadaća. Međutim, mi izbora nemamo naša filozofija je jasna, idemo svugdje po tri boda i nadam se kako ćemo okrenuti ovaj negativan trend..."

"Ne treba slaviti poraze. Nikad nije dobar. Ali, protiv Dinama smo bili dobri, kompaktni, odgovorni i kvalitetni. Ako to prezentiramo i protiv Slaven Belupa i u ostalim utakmicama onda za nas neće biti problema," smatra Rendulić.

U 24. kolu HT Prve lige još će u subotu Hajduk gostovati kod Hrvatskog dragovoljca, a Osijek u Puli, dok će u nedjelju Rijeka dočekati Šibenik, a Dinamo igra s Lokomotivom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli