Novosti Sport Događanja

Sportaši od najmanjih nogu: U Velikoj Gorici otvorena Univerzalna sportska škola Klokan Sport

02.04.2022. / Maja Peranić

Sportski i rekreativni sadržaji za djecu u Velikoj Gorici upotpunit će svojim programom novootvorena Univerzalna sportska škola Klokan Sport. U dvorani na prvom katu zgrade gradskih bazena vaše mališane čeka stručan tim koji će ih upoznati s osnovnim sportovima i usmjeriti na njihov razvoj kao i razvoj zdravih navika. Program kreće 4. travnja, a upisi su u tijeku.

Klokan Sport provodi stručno sastavljene sportsko-rekreativne programe za djecu već od 2,5 do 12 godina podijeljene u tri dobne skupine (Klokanići, Klokani sportaši i Klokani osnovnoškolci). Pod vodstvom magistara iz područja kineziologije i edukacijske-rehabilitacije, djeca se upoznaju s desetak osnovnih sportova (gimnastika, atletika, nogomet, košarka, odbojka, hrvanje, judo..) i raznim drugim sportskim aktivnostima namijenjenim razvoju i unaprjeđenju djetetovih motoričkih sposobnosti.

-Osnovni cilj je da djeca kroz igru i zabavu nauče zadane elemente sportova, svladaju prirodne oblike kretanja što su hodanje, trčanje, skokovi, provlačenje, penjanje te ono najvažnije da uživaju u vježbanju i stjecanju zdravih navika. Kroz naše kreativno osmišljene igre i poligone razvijamo psihofizičke sposobnosti, maštovitost i motivaciju kod djece te ih osnažujemo i učimo kako biti dijelom zajednice, pritom ističući njihove individualne kvalitete i sposobnosti – kažu nam iz tima sportske škole Klokan Sport.

Škola djeluje pod vodstvom stručnjaka iz područja kineziologije mag.cin. Tomislava Nedića, s višegodišnjim iskustvom voditeljskog i trenerskog rada s djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi u sportu, te mag.logoped. Ane Cesarec, koja svoje znanje i stečeno iskustvo u kliničkom radu s djecom implementira u sport i rekreaciju kao glavne pokretače poticanja dječjeg (psiho)motoričkog razvoja.

Uz sportsku školu, Klokan Sport organizira sportsko-rekreativne kampove tijekom cijele godine za djecu u dobi od 5 - 12 godina, te slave i sportske rođendane na seoskom imanju u Novom Čiču.

Klokan Sport možete potražiti na Facebooku i Instagramu, te na službenoj web stranici uzsr-klokansport.hr.

Podijeli