Novosti Sport Događanja

Starčević: Želim ponovno doći u Split i pobijediti

18.02.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ispali su u četvrtfinalu Kupa Kreše Ćosića na gostovanju u Splitu. Žuti su bili bolja momčad i zasluženo su se našli na završnom Final 4 turniru, gdje će se s Cibonom, Cedevitom Junior i Zadrom boriti za trofej.

Bikove sada čeka mali predah od natjecanja, početkom ožujka još će odraditi posljednju utakmicu regularnog dijela sezone kod Vrijednosnica u Osijeku, a onda slijedi Liga za prvaka, kao uvod u vrhunac sezone i doigravanje za titulu.

Gorica možda nema momčad koja bi se upustila u borbu za titulu, ali ima ekipu koja može svima pomrsiti račune. Saznali su to ove sezone i Zadar i Cedevita Junior.

Na dvoboj u Splitu osvrnuo se i Marko Baković, koji je u posljednje vrijeme imao problema s ozljedom: "Dobra utakmica, dobro smo otvorili i držali egal cijelo prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo dosta lošije otvorili. Oni su pogodili neke teške šuteve, pogotovo Roko Ukić, i tu su se odvojili na neku komfornu razliku. Mi smo morali uzimati veći rizik u igri i pokušati se vratiti u susret. Na kraju nam je ponestalo snage kada smo došli na 8 razlike i nismo se mogli do kraja priključiti da učinimo utakmicu zanimljivijom.”

Trener Mladen Miki Starčević svjestan je limita Gorice, no, u završnici sezone očekuje dobre rezultate.

"Čestitke Splitu na  zasluženoj pobjedi. Žganec, Ukić, Shorter, Barič i ostali pokazali su visoku kvalitetu. Odigrali su jako dobro, pogotovo Ukić, koji je pogodio pet trica. Još dok im se vrate dva ozlijeđena igrača imaju ekipu za vrh. nas očekuje utakmica protiv Osijeka, a zatim se pripremamo za Ligu za prvaka. Želimo ponovno doći u Split i pobijediti," optimistično je najavio strateg Gorice.

Sjajnom pobjedom nad Zadrom Bikovi su osigurali svoje mjesto u Ligi za prvaka. Trenutno su na petoj poziciji s 12 pobjeda i devet poraza, iz Zadra, Splita, Cibone i Cedevite Junior.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)

Podijeli