Novosti Sport Događanja

Toplak priprema ekipu za Šubićevac: Dobro nam je došla ova pauza, imat ćemo i 'plan A' i 'plan B'

01.04.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u subotu nastavljaju hrvatsko prvenstvo na gostovanju kod Šibenika. U protekla dva tjedna Samir Toplak imao je dodatnog vremena za uigravanje momčadi i implementaciju svojih ideja, unatoč tome što je nekolicina igrača bila na reprezentativnim okupljanjima...

Vratar Dominik Kotarski nije se baš proslavio u porazu U-21 Hrvatske od Finske u Varaždinu, ali su zato Toni Fruk i Jurica Pršir pružili dobre partije za Mlade Vatrene.  

"Dobro nam je došla ova pauza, da malo napunimo akumulatore za nastavak prvenstva. Bez obzira na to što smo imali nekoliko igrača u reprezentacijama, to je dobro za klub. Imamo problema s ozljedama i izostancima zbog kartona, ne možemo se na to previše žaliti..."

"Odradili smo dobro ovo razdoblje, odradili smo i dobru utakmicu s Jarunom i sada smo zaključili pripreme za gostovanje u Šibeniku. Sigurno nas čeka jako teška utakmica, jer oni u zadnje vrijeme nisu u nekom optimalnom stanju. Međutim, to je 'dvosjekli mač' i ako mi budemo mislili da smo neki veliki favoriti u ovom dvoboju i uđemo u utakmicu manje od 100 posto, sigurno ćemo imati problema," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša.

"Ali, zato je na meni da pripremim igrače kako bi bili na 100 posto i kako bismo opet bili na jednoj visokoj razini, kao i u prošle tri utakmice. Onda se imamo pravo nadati kako će i rezultat biti dobar," dodao je Toplak, koji će imati problema sa sastavljanjem prve momčadi.

Kartonirani su Cruz i Musa...

"Malo smo u problemu, jer smo standardizirali ekipu. Cruz se ustalio na toj 'devetki', ima moje povjerenje. Mlad je igrač, ali ima veliki potencijal i sigurno zaslužuje svu pažnju. Mala nepažnja ga je izbacila iz kontinuiteta..."

"Musa nam je izuzetno bitan na tom desnom boku, gdje prave zamjene i nemamo..."

Nažalost, Joey Suk će zbog ozljede propustiti ostatak sezone, baš kao i Matija Dvorneković, a gostovanje u Šibeniku će preskočiti i Litavac Golubickas, koji kod Toplaka ima značajniju ulogu nego kod Rendulića.

"Hvala Bogu, vratio se Steenvoorden u trening proteklog tjedna, nije u optimalnoj formi, ali je barem u konkurenciji za momčad i to je dobra stvar. Golubickas se vratio iz Litve s ozljedom i to nam je veliki hendikep, jer je on igrač u kojem vidim potencijal i koji može pomoći ovoj ekipi..."

"Svi ostali su ovdje i složit ćemo najbolju moguću momčad u ovom trenutku. Mislim da ćemo biti dobri!"

Šibenik je poražen u posljednja tri nastupa i sigurno će pod vodstvom Deana Računice željeti prekinuti taj crni niz. Gorica je nakon dolaska Toplaka dobila Dragovoljac, remizirala u Osijeku i prije dva tjedna nadigrala Rijeku...

Jasno je tko je favorit!

"Puno promjena je bilo kod njih u zadnje vrijeme, od trenera, jednog, drugog, trećeg pa sada očekujemo i promjena njihovog sustava igre. Malo možemo o njima reći, no, mi se fokusiramo na nas. Napravit ćemo i plan A i plan B. Šibenik je u ovom trenutku momčad koja ti može napakostiti, ako im to dozvoliš, ako im daš prostora i vremena. Ne smijemo im dozvoliti da nas iskontriraju, jer im je to otvaranje moćno i u napadu imaju jake individualce. Mogu nam napraviti nered..."

"Pripremamo se na to, ne smijemo griješiti u dodavanjima, ne smijemo im davati situacije da nam 'licem' dolaze na našu zadnju liniju. Ofenzivno su izuzetno opasni i nepredvidljivi. Imaju problema u fazi obrane, u prekidima, a mi ćemo to pokušati iskoristiti. Pokazali su oni da imaju kvalitetu i da mogu biti opasni," zaključio je Toplak.

Toni Fruk je dobro predstavljao Goricu u reprezentativnom dresu, no, sad to treba ponoviti i u klupskim bojama.

"Dobro se osjećam, atmosfera je odlična. Šteta što nema Ninje da 'baci' koju foru. Ali, sve u svemu, svima nam je dobro došla ova stanka, Odigrali smo dobre tri utakmice i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, Ne treba ih podcijeniti, a vidjeli smo to mi i jesenas. Moramo ispraviti neke pogreške. Očekujem dobru utakmicu, bez obzira koliko su se promijenile ekipe. Vjerujemo u našu igru i u ono što radimo na treninzima, idemo po sva tri boda. Volio bih da se ponove moji golovi, ali na kraju, bitno je da ekipa pobijedi, bez obzira tko zabije," poručio je mladi hrvatski reprezentativac, koji bi u završnici sezone trebao nadomjestiti učinak Kristijana Lovrića.

Dvoboj na Šubićevcu je u subotu na rasporedu od 17 sati, dok će u preostalim utakmicama 29. kola HT Prve lige još Rijeka gostovati u Puli, u nedjelju Dinamo dočekuje Hrvatski dragovoljac, a u Gradskom vrtu se igra veliki derbi Osijeka i Hajduka. U ponedjeljak će Slaven Belupo igrati kod Lokomotive.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli